Dos Mundos Meksiko Finca Otipan 250g
Dos Mundos Meksiko Finca Otipan 250g
Dos Mundos Meksiko Finca Otipan 250g
Dos Mundos Meksiko Finca Otipan 250g

Dos Mundos Meksiko Finca Otipan 250g

Rasprodano
15,90 €
s PDV-om

Savršen izbor za ljubitelje intenzivnih okusa koji u svakoj šalici traže savršenu harmoniju slatkoće i punoće. Priuštite si izniman doživljaj kave. Okus: Čokoladni mousse - Lješnjaci - Kompot od višanja

Želite li samljeti kavu?
Nema na skladištu
detail_vyhody_heureka.png Provjereno na jeftino.hr detail_vyhody_doprava_zdarma.png Besplatna dostava za narudžbe iznad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Raznolik asortiman na zalihi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Pržena kava svakog tjedna
Preporučena priprema
filtar
Metoda obrade
Honey
Kiselost
nizak
Stupanj pečenja
svjetlo
Kafić
100% Arabica
 

Područje: Achtotipan, Teocelo, Veracruz
Farma : Otipan
Farmer : Raúl de Arcangelis Martínez
Raznovrsnost: 100% arabica marselessa, bourbon & typica
Prerada kave : med anaerobnom fermentacijom
Nadmorska visina: 1.200 m nadmorske visine
Preporučeni pripravak: FILTER

Raúl i njegova braća i sestre šesta su generacija poljoprivrednika koji kontinuirano uzgajaju kavu od 1892. Njihova je kava izuzetna zbog njihovog organskog pristupa, koji uključuje lokalnu floru i oprašivanje stabala kave endemskim pčelama . Obiteljsko pčelarstvo igra vitalnu ulogu u održavanju prirodne ravnoteže i dodaje jedinstveni okus kavi.

Farma je smještena u planinskoj mikroklimi gdje magla iz Meksičkog zaljeva prirodno navodnjava stabla kave. Održive metode, poput sušenja na afričkim gredicama i organske mokre obrade uz malu potrošnju vode, naglašavaju zaštitu okoliša i najkvalitetniju kavu. Raúlova obitelj ne koristi fosilna goriva već 30 godina, uključujući i sušenje kave, koje se u potpunosti radi solarnom energijom ili parom s palih grana.

Proces 64 HRS započinje berbom višnje kave u ranoj fazi zrelosti. Nakon detaljnog pregleda, trešnje se skladište 64 sata u anaerobnim spremnicima gdje se odvija flotacija. Zatim se uklanja samo gornja koža. Nakon što su farmeri potvrdili da su trešnje postigle optimalnu fermentaciju, počinje polagano sušenje na afričkim gredicama na terasama i može trajati nekoliko dana dok se ne postigne idealna vlažnost.

Možda će Vam se i ovo svidjeti

LB PLACEHOLDER