Pripremiti savršenu kavu prava je alkemija. Kako se kava ne bi pokvarila kad prvi put dođe u dodir s vodom, dobro je preliti kavu vodom odgovarajuće temperature. Ako kavu koja je upravo prokuhana u kuhalu zalijete vodom, samo ćete zagorjeti kavu i sigurno nećete uživati u njoj. Kavu bi idealno trebalo preliti vodom temperature oko 90°C plus minus 5°C – to uvijek ovisi o konkretnoj pripremi. Ako koristite kuhalo za vodu, svakako pričekajte barem 30 sekundi do minute – ovisi i o volumenu, koliko je potrebno da temperatura vode padne. Ipak, najjednostavnije je nabaviti termometar s kojim ćete uvijek biti sigurni da kavu zalijevate vodom prave temperature. Isto vrijedi i za miješanje mlijeka u mliječne napitke od kave. Mlijeko ne smije biti hladno, ali ni zagorjelo. Idealno je pratiti njegovu temperaturu izravno tijekom mućenja.
Više o proizvodima u ovom odjeljku.