Trung Nguyen – prvoklasna kava iz vijetnamskih planina
Jedinstveni okus i miris vijetnamske kave ne bi smio propustiti niti jedan ljubitelj ovog pića.
Većina ljudi kavu ne povezuje s Vijetnamom. Miris omiljenog pića obično asocira na sliku brazilske ili kolumbijske prirode. U isto vrijeme , Vijetnam je danas iznenađujuće drugi najveći izvoznik kave . A najveći udio u izvozu ima marka...
Trung Nguyen
To je kava uzgojena u savršenim klimatskim uvjetima planina središnjeg Vijetnama i obrađena s najvećom pažnjom . O proizvodnji certificiranih uzgajivača, najčešće manjih poljoprivrednika, koji koriste tradicionalne metode sušenja i daljnje prerade zrna kave.
Za skok u povijest
Povijest brenda Trung Nguyen nema takve korijene kako bi mnogi očekivali. Tvrtku je 16. lipnja 1996. osnovao Dang Le Nguyen u gradu Buon Ma Thuot, koji se danas smatra prijestolnicom kave u Vijetnamu. Jedini početni kapital osnivača bio je stari bicikl i ogroman apetit začinjen mladenačkim entuzijazmom. Nguyenov cilj bio je ništa manje nego upoznati svijet s kvalitetom vijetnamske kave .
Dvije godine kasnije otvorio je svoj prvi kafić, potom i druge podružnice unutar lanca tvrtke, a 2001. već je imao uspješne franšize u Japanu i Singapuru.
Tvrtka se 2010. godine mogla pohvaliti izvozom kave u više od šezdeset zemalja svijeta, a Trung Nguyen očito je jedan od najtraženijih brendova kave u Vijetnamu.
Za bolju orijentaciju
Odaberete li kavu Trung Nguyen, vidjet ćete da ona danas ima nekoliko različitih linija. Izvorni - Creative - također je označen brojevima od jedan do pet, odn osam.
<pdir="ltr"> Prva klasifikacija govori o omjeru robuste i arabice, kada <a href="https://www.gourmetkava.cz/cs/kava/trung-nguyen-creative-5-kava-mleta-172p">pet znači 100% arabica. Osam je rezerviran za onu koja imitira cibet kavu (zrna kave su tretirana isključivo posebnim enzimima, što će sigurno cijeniti svi zaštitnici životinja).
Okus obje vrste kave je nevjerojatno blizak, ali u slučaju vijetnamske "osmice" to nije takav napad na vaš novčanik.
Okus kave potkrijepljen tradicionalnom pripremom
Ako želite uživati u vijetnamskoj kavi, pripremajte je prema tradiciji. To znači korištenjePhin filtera za kavu . Ako ga još nemate, posegnite za francuskom prešom . Kava je grubo mljevena kako bi zadovoljila zahtjeve tradicionalne pripreme. Gruboća mljevenja će stoga odgovarati upravo spomenutoj francuskoj preši.
Trebali biste ga pravilno piti s kondenziranim mlijekom i ledom. No, čak i ako je poslužite prema svojim navikama, to je svakako kava koju vrijedi kušati.
Zašto kupiti vijetnamsku kavu kod nas?
- Vijetnamska kava Trung Nguyen, koja je na zalihi, može biti isporučena sljedeći dan nakon narudžbe!
- Imamo širok asortiman proizvoda za pripremu kave, kao i kvalitetnu svježu kavu .
- Trebate li savjet? Naša korisnička podrška je tu za vas.