Džezva
Džezva za kahvu ili ibrik na turskom ili czezva na engleskom je stari način pripreme kahve koji se danas koristi uglavnom u Turskoj. Zato se i zove turska kava. No, turska kava postaje sve popularnija i u zapadnim zemljama. U Češkoj može donekle podsjećati na pripremu tzv. turke, ali nije isto. Kahva ne stoji u džezvi i iz nje se ne izvlače neželjene tvari. Posebno je zaslađivanje kave i dodavanje začina tijekom pripreme. Za izradu se koriste različito ukrašeni metalni materijali prema vrlo staroj metodi pripreme. Klasične tradicionalne posude za kavu izrađuju se ručno od bakra, a stijenke su im iznutra pokositrene. U ponudi imamo i džezve od nehrđajućeg čelika . Za odličan okus neophodna je kvalitetna kava, a to je ono što mi nudimo. Pečemo ga svaki tjedan i ne čuvamo ga duže da ne naruši svoju svježinu.
Najprodavaniji proizvodi u kategoriji
- 
                1
              
              Turska kava 500g Kurukahveci Mehmet EfendiEfendi vrhunska turska kava, idealna za pripremu u džezvi , nudi autentičan doživljaj tradicionalno pržene Arabica kave. Težina paketa: 500 g mljevene kave.15,90 €
Na skladištu - 
                2
              
              Turska kafa 250g Kurukahveci Mehmet EfendiPrvoklasna turska Efendi kava namijenjena prvenstveno za pripremu u džezi , autentičan doživljaj tradicionalno pržene Arabica kave. Pakiranje: 250g mljevene kave8,90 €
Na skladištu