Gourmet kava Specialty - Peru T. Sachez 250g
Kava bogatog okusa, punog tijela i blago slatkastih nota , koja će zadovoljiti one koji vole manje kiselu prirodu. Okus: Banana - Višnje - Čokoladna torta
Nadmorska visina: 1200-2100 mnv
Način obrade: Prirodni
Regija: Cajamarca
Raznolikost: Catuai
Farma : Huabal
Vlasnik: Edilberto Torres Sanchez
Pakiranje: 250g
Pržionica: Grahovnica
Što je Gourmet Coffee Specialty?
To je prava vrhunska kava koju smo pažljivo odabrali za vas i pržili za nas u Beansmithovoj premium pržionici. Definicija je mnogo, a jedna od konkretnijih SCA (Association for Select Coffee) kaže da su to kave koje u stručnoj ocjeni postignu najmanje 80 bodova od 100 i nemaju baš spomenute nedostatke u okusu. Također ćete pronaći 100% transparentnost s našim odabranim kavama (farme, uvoznik, pržionica i prodavač).
Što je drugačije kod posebnih kava?
Ne očekujte značajnu gorčinu u kavi, jer su pržene svjetlije od obične kave. U pravilu u njima možete pronaći više voćnih okusa. Sve naše kave prvenstveno su namijenjene kućnoj pripremi poput filtrirane kave , no to ne znači da ne mogu biti zanimljive i u moka loncu.
Što nas je privuklo ovoj kavi?
Uronite u svakodnevni ritual uz našu kavu s notama čokolade, koja dolazi iz nekonvencionalne zemlje za finu kavu. A što je bolje nego uživati u ovoj kavi nedjeljno popodne kod bake, gdje se topli kolač spaja s obiteljskom udobnošću. :-)
Savjet za pripremu
Ne pišemo točnu krupnoću mljevenja, jer je kod svake mlinčice drugačije, ali možete pokušati samljeti tako da dobijete otprilike ovo što imamo u nastavku. Ali to je zapravo jedan od mnogih različitih slučajeva. To je samo odskočna daska.
drip 18g (60ml bloom), ukupno 250ml u 3min
Podaci od uvoznika
Edilberto Torres Sanchez druga je generacija uzgajivača kave iz San Antonija u Huabalu. Na svojoj farmi na 1600 metara nadmorske visine uzgaja sorte catuai i castillo. Prerađuje kavu uglavnom prirodnom metodom 3-4 godine. Ovdje se zrele trešnje suše 25 do 30 dana na tresetnim podlogama.
Huabal u pokrajini Cajamarca u Jaénu jedno je od najjačih područja u pogledu članova i kvalitete . S nadmorskom visinom od 1200-2100 m, a proizvođači većinom iznad 1800 m nadmorske visine, ima ogroman potencijal, čak i ako infrastruktura onemogućuje njegovo potpuno iskorištavanje. Najugroženiji su neudruženi proizvođači – odnosno oni koji nisu članovi zadruge, udruge ili organizacije – a oni predstavljaju 75% proizvođača u sjevernom Peruu. Mnogi proizvođači u Huabalu obnavljali su svoje farme koristeći katimor . Noviji zasadi caturre, bourbona i catuaija donose nadu u veće prinose i bolju kvalitetu. Huabal se prostire na nekoliko planinskih lanaca , gdje klimatski uvjeti i tlo mogu jako varirati : neka područja imaju vlažne i mokre uvjete i crveno , afričko tlo , dok su druga suha i vruća . Sve to doprinosi raznolikim i ukusnim profilima šalica i nekim vrlo složenim kavama.
Nešto o Peruu
U Peruu su uzgajivači kave osjetljivi na tržišne promjene i često im nedostaje obuka i motivacija za proizvodnju više kvalitete zbog nedostatka vrhunskih nagrada. Zato smo odlučili promijeniti način na koji kupujemo kavu i raditi izravno s uzgajivačima u Peruu. To će nam omogućiti kontrolu i poboljšanje kvalitete te osigurati financijsku sigurnost transparentnost način na koji možemo platiti više cijene za kavu i osigurati poštene nagrade za uzgajivače.
Možda će Vam se i ovo svidjeti
LB PLACEHOLDER