Cascara Colombia, kava čaj, 100g
Cascara Colombia, kava čaj, 100g
Cascara Colombia, kava čaj, 100g
Cascara Colombia, kava čaj, 100g
Cascara Colombia, kava čaj, 100g
Cascara Colombia, kava čaj, 100g
Cascara Colombia, kava čaj, 100g
Cascara Colombia, kava čaj, 100g

Cascara Colombia, kava čaj, 100g

Na skladištu
5,90 €
s PDV-om

Cascara je voćni čaj od osušene kožice višnje kave . Takav " čaj od kave " je, prema dostupnim izvorima, najstariji napitak od kave koji se počeo pripremati od plodova biljke kave.

Na zalihi > 5 kom, isporučeno 27.12.2025

detail_vyhody_heureka.png Provjereno na jeftino.hr detail_vyhody_doprava_zdarma.png Besplatna dostava za narudžbe iznad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Raznolik asortiman na zalihi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Pržena kava svakog tjedna
 

Ovaj put možete uživati u ukusnom osvježavajućem napitku napravljenom od osušenih višanja kave pažljivo uzgojenih u Kolumbiji u regiji Cauca u Kolumbiji. Kava arabica, sorta Caturra.

Opis:
Cascara (španjolski za ljusku) je voćni čaj napravljen od osušenih ljuski višnje kave. Takav " čaj od kave " je, prema dostupnim izvorima , najstariji napitak od kave koji se u povijesti počeo pripremati od plodova biljke kave. U Jemenu se kuhao još u 9. stoljeću pod imenom Kešir (qishr). Zrna kave, kako ih poznajemo kod nas, pržene su sjemenke oguljene s višnje kave koje dozrijevaju na biljkama kave. Na farmama se ljuske s ostacima pulpe voća koriste kao prirodno gnojivo. Nakon sušenja miris im podsjeća na slatke grožđice, a napitak od njih okusom je najsličniji čaju od šipka.

Postupak pripreme:
1. Prelijte 500-750 ml kipuće vode preko 25 g cascara i ostavite da se ulije 6-8 minuta.
2. Zatim ocijediti.

Naš savjet:
Probajte ledenu kavu i čaj! Dvostruku količinu cascara u kombinaciji s hladnom vodom staviti na 24 sata u hladnjak. Ovaj već lijepo slatki napitak možete zasladiti medom ili panelom. Vrlo je dobrog okusa u kombinaciji s citrusima i voćnim sirupima.

Obrada:
Cascara u pakiranju od 100 g obrađuje se tehnologijom "High Pressure Processing" , što znači postpakiranu netermalnu pasterizacijsku metodu obrade hrane koja koristi visoki hidrostatski tlak (od 87.000 psi - 6.000 bara). Taj pritisak deaktivira patogene u hrani, produljuje rok trajanja i smanjuje ili potpuno eliminira upotrebu konzervansa.

Značajke i prednosti:

• Sigurnija hrana – HPP deaktivira štetnu mikrobiološku aktivnost u hrani bez oštećenja vitamina, minerala, enzima, antioksidansa i drugih bioaktivnih tvari. Tehnologija također eliminira rizik od kontaminacije hrane.

• Svježiji i ukusniji proizvodi – hrana zadržava svježinu, okus, boju i izgled.

• Prijatelj okoliša - tehnologija smanjuje ili eliminira upotrebu konzervansa u hrani. U procesu obrade ne koriste se nikakve kemikalije, samo voda.

• Manje otpada – HPP produljuje vijek trajanja proizvoda, osigurava njihovu kvalitetu i svježinu do kraja ciklusa potrošnje. Za neke proizvode ovom tehnologijom možemo postići do 90% manje otpada!

Proces obrade:

Proizvod se stavlja u spremnik HE smješten u vodenom okruženju. Voda se komprimira kako bi se stvorio trenutni hidrostatski tlak koji djeluje jednakom silom na sve dijelove proizvoda. Fleksibilno pakiranje prenosi pritisak sa spremnika na proizvod dok ga i dalje štiti od vode.

Približan sadržaj kofeina u pićima od kave :
Cascara 110 – 130 mg/l
Redovito pripremljena kava 300 – 500 mg/l
Espresso 30 – 50 mg/porcija

Čuvati na suhom i na sobnoj temperaturi.

EAN: 722777649199

Možda će Vam se i ovo svidjeti

LB PLACEHOLDER