Beansmiths Indonezija Koerintji Barokah AN-H 250g

14,39 €
s PDV-om

Kava je ugodno slatka , s mekim tijelom poput čaja i uravnoteženom kiselošću koja dodaje osvježavajući profil okusa. Okus: Tamarind - Cherry cola - Crni čaj

Želite li samljeti kavu?
Na skladištu > 5 komada , dostava do vas
Količina

Beansmith's

Provjereno na jeftino.hr

Besplatna dostava za narudžbe iznad 79€

Raznolik asortiman na zalihi

 

Pržena kava svakog tjedna

Preporučena priprema
filtar
Metoda obrade
Anaerobni
Honey
Kiselost
srednji
Stupanj pečenja
svjetlo
Kafić
100% Arabica

Država: Indonezija

Farma / stanica za pranje: Koerintji Barokah Bersama Cooperative

Profil okusa: tamarind, cherry cola, crni čaj

Raznolikost: Andung Sari, Sigarar Utang

Način prerade: Anaerobni med

Nadmorska visina: 1400 - 1700 m

Područje: Kerinci, Sumatra

Kiselost: srednje kiselosti

Cuping rezultat: 87

Preporučena priprema: Filter

Farma:

Zadruga Koerintji Barokah Bersama okuplja 320 farmera u podnožju vulkana Kerinci na Sumatri. Vulkansko tlo osigurava plodnost, što pogoduje farmama kave od 0,5 do 2,5 hektara. Kava je glavna kultura, ali poljoprivrednici također uzgajaju povrće i voće. Mnogi rade i na plantažama čaja. Zadruga je osnovana 2017. godine i pod vodstvom Triyona izgradila je pržionicu i laboratorij. Grupiranje pomaže poljoprivrednicima da dobiju bolje cijene i pristup obuci. Berba se obavlja ručno , zatim se trešnje prerađuju na devet UPH stanica, gdje stručnjaci nadziru kvalitetu.

Raznolikost:

Andung Sari, hibrid Caturra i Timor Hybrid, naširoko se uzgaja na Sumatri zbog visokog prinosa i slatkog profila okusa . Patuljasta je biljka, idealna za nadmorske visine iznad 1250 m. Lako se uzgaja, što poljoprivrednicima osigurava pouzdanu žetvu. Sigarar Utang, uzgojen od strane ICCRI- a 1990-ih, je polupatuljasta sorta s brončanim lišćem, otporna na hrđu kave. Križanac između Caturra i Timor Hybrid 831, daje velika zrna i daje plodove tijekom cijele godine. Profil okusa nudi biljne i voćne note , sirupasto tijelo i intenzivan retrookus.

Obrada:

U ovom anaerobnom U Honeylotu se trešnje prvo sortiraju plutanjem i ručno čiste na povišenim gredicama. Zrele trešnje se zatim zatvore u hermetički zatvorene vreće (20 kg) i fermentiraju 7 dana na 18–22 °C . Zatim se gule i zajedno s pulpom suše na uzdignutim gredicama u kupolama koje štite od kiše i sunca. Sušenje traje 20-23 dana , nakon čega se kava melje i ručno sortira.

Beansmith's
2895 8594206184036
6 Artikli

Podaci

Preporučena priprema
filtar
Metoda obrade
Anaerobni
Metoda obrade
Honey
Kiselost
srednji
Stupanj pečenja
svjetlo
Kafić
100% Arabica

Posebne reference

ean13
8594206184036

Recenzije (0)