Fiftybeans Colombia Sebastian Ramiréz 200g
Fiftybeans Colombia Sebastian Ramiréz 200g

Fiftybeans Colombia Sebastian Ramiréz 200g

Rasprodano
19,90 €
s PDV-om

Ova bomba od jagode zbunit će vam osjetila.

Okus: JAGODE - VOĆNI BOMBONI - BRUSNICE - MALINE

Želite li samljeti kavu?
Nema na skladištu
detail_vyhody_heureka.png Provjereno na jeftino.hr detail_vyhody_doprava_zdarma.png Besplatna dostava za narudžbe iznad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Raznolik asortiman na zalihi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Pržena kava svakog tjedna
Preporučena priprema
filtar
Metoda obrade
Honey
Kiselost
srednji
Kafić
100% Arabica
Datum prženja
2024-06-04
 

Što o ovoj kavi kaže Roman Nejedlý, pržionik iz Fiftybeansa?

Definitivno nisam ljubitelj konzervativnih “okusa kave”. Stoga ćete u jelovniku Fiftybeansa uvijek pronaći nešto drugačiju ponudu kave od uobičajene. Ova lota Castilla , obrađena metodom karbonske maceracije uz pomoć voćnog naljeva, najluđe je što sam ikada ispekao. Zapravo, to više gotovo i nije kava. Ili je? Na svojoj farmi El Placer, Sebastian primjenjuje najnovija znanja iz svijeta selektivne kave u praksu. Voćni infuz , kako se naziva fermentacija višnje kave zajedno s voćem, donedavno je bio tabu tema. Svakako ćete pronaći puno mišljenja o ovoj metodi obrade koja je odbacuju. Mogu vam samo ovo reći: ovo je vjerojatno najbolja kava koju sam ikad popio!

Neću vam reći da ova kava zahvaljujući fermentaciji zajedno s jagodama i brusnicama ima okus po jagodama, voćnim bombonima ili da frapantno podsjeća na legendarnu Tubble gum . Da je sočan, sladak, ima fantastičan retrookus... Ionako mi nećete vjerovati. OVU KAVU MORATE PROBATI!

Wonderbeans - Čudo, ili čudo. Ovo opisuje okuse i mirise ovih kava. Cilj ovog projekta je pronaći najbolje kave iz cijelog svijeta i ponuditi ih vama, našim fantastičnim kupcima. Kava je postala sastavni dio gastronomije i ovim projektom joj odajem počast.

Za prženje ove kave koristim pržionicu Loring S15 Falcon koja kao glavni izvor širenja toplinske energije koristi konvekciju, odnosno vrući zrak. Omogućuje mi vrlo precizan rad s nijansama okusa ove kave i tako mogu održati visoku razinu sočnosti, ali i slatkoće. Za pripremu filtrirane kave uvijek koristite zrna najmanje 7 dana nakon datuma prženja. Nakon 1. otvaranja ostavite paket da se "odzrači" najmanje 4 sati prije nego počnete kuhati kavu. Izbjeći ćete one neželjene gorke note u okusu.

Pakiranje je prožeto dušikom prikladnim za hranu kako bi se usporila oksidacija zrna, tako da kava zadržava svoj karakter ipo 45 dana od prženja.

Država: Kolumbija

Nadmorska visina: 1750 metara nadmorske visine

Raznolikost: Caturra

Prerada: med

Profil okusa: JAGODA - VOĆNI BOMBONI - SLATKO - SOČNO

Možda će Vam se i ovo svidjeti

LB PLACEHOLDER