Gourmet kava Specialty Kenya Baragwi - Guama AA 250g

13,49 €
s PDV-om

Idealna kava za kavoljupce koji cijene sočne i voćne note.

Okus: crni ribizl , pomelo, crni čaj

Želite li samljeti kavu?
Na skladištu > 5 komada , dostava do vas
Količina

GourmetKava

Provjereno na jeftino.hr

Besplatna dostava za narudžbe iznad 79€

Raznolik asortiman na zalihi

 

Pržena kava svakog tjedna

Preporučena priprema
filtar
Metoda obrade
opran (washed)
Kiselost
srednji
Stupanj pečenja
svjetlo
Kafić
100% Arabica

Nadmorska visina: 1.800 m

Regija : Kianyaga, okrug Kirinyaga

Sorta : SL34, SL28, SL cijepljena, Ruiru 11 i Batian

Farma: Baragwi - Guama AA

Cuping rezultat: 86,75

Pekač : Kuvač graha


Što je Gourmet Coffee Specialty?

Ovo je vrhunska kava koju smo pažljivo odabrali za vas i pržili za nas u pržionici Beansmith. Postoje mnoge definicije, SCA (Association for Select Coffee) posebno navodi da su to kave koje postižu najmanje 80 bodova od 100 u stručnom ocjenjivanju , te nemaju značajne nedostatke u okusu. Uz naše odabrane kave uvijek ćete pronaći 100% transparentnost (farme, uvoznici, pržionice i prodavači).

Što je drugačije kod posebnih kava?

Ne očekujte značajnu gorčinu u kavi, jer su pržene svjetlije od obične kave. U pravilu u njima možete pronaći više voćnih okusa. Sve naše kave prvenstveno su namijenjene kućnoj pripremi poput filtrirane kave , no to ne znači da ne mogu biti zanimljive i u moka loncu .

Savjet za pripremu

Ne pišemo točnu krupnoću mljevenja, jer je kod svake mlinčice drugačije, ali možete pokušati samljeti tako da dobijete otprilike ovo što imamo u nastavku. Ali to je zapravo jedan od mnogih različitih slučajeva. To je samo odskočna daska.

drip 18g (60ml bloom), ukupno 250ml za 2:30min

Informacije od farmera

Postaja za pranje kave Guama u vlasništvu je i kojom upravlja Baragwi Farmers' Cooperative Society. Ova postaja, kojom upravljaju mali poljoprivrednici, osnovana je 1986. godine i okuplja preko 3500 uzgajivača . Farme u Područja su obično manja, s prosječnim poljoprivrednikom koji ima oko 300 stabala kave .

Trešnje se mokre nakon isporuke ručno melju kako bi se uklonile nečistoće i crni plodovi. Zatim se važu i bilježe. Nakon toga se premještaju u spremnik, gdje im se ljušti. Nakon skidanja kožice pomoću preše s četiri diska, trešnje se prenose u jedan od spremnika za fermentaciju , gdje fermentiraju otprilike 16 do 24 sata, ovisno o temperaturi okoline. Kava se zatim temeljito ispere u kosim vodenim kanalima kako bi se uklonila sva preostala pulpa.

Kava se zatim prenosi na uzdignute sušionice u postaji gdje će se polako sušiti otprilike 10 do 18 dana . Tijekom vrlo vrućih dana zaštićena je mrežom za sjene. Osušena pergamentna kava se zatim odvozi u vlastiti mlin (poljoprivredna zadruga Baragwi ima svoj mlin za suho mljevenje u okrugu Kirinyaga) gdje se obrađuje i razvrstava u različite stupnjeve kvalitete unutar 3 dana.

Nakon potpune obrade, ova se kava transportira u skladište u okrugu Nairobi (Africa Global Logistics) gdje se skladišti do aukcije.



GourmetKava
2335 8594206183893
20 Artikli

Podaci

Preporučena priprema
filtar
Metoda obrade
opran (washed)
Kiselost
srednji
Stupanj pečenja
svjetlo
Kafić
100% Arabica

Posebne reference

ean13
8594206183893

Recenzije (0)