Gurmanska kava Specialty Kolumbija El Agrado Honey 250g

13,89 €
s PDV-om

Prerada meda daje kavi specifičnu slatkoću , što nije baš uobičajeno u Kolumbiji. Izuzetna kava koju vrijedi kušati. Okus: crveni ribiz - bobičasto voće - pita od jabuka

Želite li samljeti kavu?
Na skladištu > 5 komada , dostava do vas
Količina

GourmetKava

Provjereno na jeftino.hr

Besplatna dostava za narudžbe iznad 79€

Raznolik asortiman na zalihi

 

Pržena kava svakog tjedna

Preporučena priprema
filtar
Metoda obrade
Honey
Kiselost
srednji
Stupanj pečenja
svjetlo
Kafić
100% Arabica
Datum prženja
2024-05-06

Nadmorska visina: 1.730 m

Regija : El Agrado, Piendamo, Cauca

Raznolikost : Colombo, Castillo & Caturra

Farma: El Agrado

Cuping rezultat: 87,5

Prerada: med

Pekač : Kuvač graha

Što je Gourmet Coffee Specialty?

Ovo je vrhunska kava koju smo pažljivo odabrali za vas i pržili za nas u pržionici Beansmith. Postoje mnoge definicije, a SCA (Association for Select Coffee) izričito kaže da su to kave koje postižu najmanje 80 bodova od 100 u stručnom ocjenjivanju , te nemaju značajne nedostatke u okusu. Uz naše odabrane kave uvijek ćete pronaći 100% transparentnost (farme, uvoznici, pržionice i prodavači).

Što je drugačije kod posebnih kava?

Ne očekujte značajnu gorčinu u kavi, jer su pržene svjetlije od obične kave. U pravilu u njima možete pronaći više voćnih okusa. Sve naše kave prvenstveno su namijenjene kućnoj pripremi poput filtrirane kave , no to ne znači da ne mogu biti zanimljive i u moka loncu .

Zašto smo odabrali ovu kavu? Prerada meda nije uobičajena u Kolumbiji

Prerada meda je vrlo zanimljiva metoda gdje ostaje malo pulpe na zrnu prilikom ljuštenja zrna iz ljuske. Zatim se kava s tim ostatkom suši i potom prži ovdje u Češkoj. Ostaci kore samo dodaju zanimljive okuse bobičastog voća i slatki okus.

Informacije od farmera

Asociación de Caficultores del Centro del Cauca por la Paz - ACC okuplja 77 članova s prosječnom površinom od 1,5 hektara zemlje koja se proteže od 1700 do 2100 metara nadmorske visine, a svaki član koji se pridruži uvjerava se u snagu udruga, čiji je glavni cilj borba protiv siromaštva i socijal sukobi u regiji. Udruga pomaže svojim članovima u poslovnim strategijama i tehnologijama vezanim uz uzgoj; međutim, svaki član ima priliku odlučiti kako će svoju kavu preraditi pomoću inovativnih fermentacija.

Sorte kave koje uzgajaju članovi su castillo, cenicafé, tabi, bourbon, caturra i colombia.

Većina se sušenja vrši pomoću paraboličkih i mehaničkih sila.

Proces obrade kave

1) Kava se bere vrlo zrela, pa je sadržaj šećera veći.

2) Proces flotacije: Plutajuće kave se uklanjaju kako bi se ostavile samo zrele za obradu.

3) Proces fermentacije trešanja 12 sati u spremniku za pranje.

4) Kava se melje i pohranjuje u spremnik za 36-satnu fermentaciju u muskulatu.

5) Proces sušenja: Višnje se prenose u parabolični sustav sušenja do postizanja 10% vlage (5-6 dana).

GourmetKava
2109 8594206183282
7 Artikli

Podaci

Preporučena priprema
filtar
Metoda obrade
Honey
Kiselost
srednji
Stupanj pečenja
svjetlo
označiti
metoda meda
Kafić
100% Arabica
Datum prženja
2024-05-06

Posebne reference

ean13
8594206183282

Recenzije (0)