GourmetKáva Specialty Kolumbija EL SILENCIO 250g

14,29 €
s PDV-om

Sočna, puna i slatka kava s ugodnim dodirom fermentacije. Ističe se svojim bogatim okusom i skladnom ravnotežom koja će zadovoljiti svakog ljubitelja kave.

Okus: Jagoda - Trešnja - Rum praline

Želite li samljeti kavu?
Nema na zalihi
GourmetKava

Provjereno na jeftino.hr

Besplatna dostava za narudžbe iznad 79€

Raznolik asortiman na zalihi

 

Pržena kava svakog tjedna

Preporučena priprema
filtar
Metoda obrade
Anaerobni
Kiselost
srednji
Stupanj pečenja
svjetlo
Kafić
100% Arabica

Nadmorska visina: 1740 m

Regija: Piendam, Cauca

Raznolikost: Castillo

Farma: Attia - El Silencio

Cuping rezultat: 86

Pekač: beansmith

Proces: prirodan

Što je Gourmet Coffee Specialty?

Ovo je vrhunska kava koju smo pažljivo odabrali za vas i ispekli za nas u pržionici Beansmith. Postoje mnoge definicije, a SCA (Association for Select Coffee) izričito kaže da su to kave koje postižu najmanje 80 bodova od 100 u stručnom ocjenjivanju , te nemaju značajne nedostatke u okusu. Uz naše odabrane kave uvijek ćete pronaći 100% transparentnost (farme, uvoznici, pržionice i prodavači).

Što je drugačije kod posebnih kava?

Ne očekujte značajnu gorčinu u kavi, jer su pržene svjetlije od obične kave. U pravilu u njima možete pronaći više voćnih okusa. Sve naše kave prvenstveno su namijenjene kućnoj pripremi poput filtrirane kave , no to ne znači da ne mogu biti zanimljive i u moka loncu .

Savjet za pripremu

Ne pišemo točnu krupnoću mljevenja, jer je kod svake mlinčice drugačije, ali možete pokušati samljeti tako da dobijete otprilike ovo što imamo u nastavku. Ali to je zapravo jedan od mnogih različitih slučajeva. To je samo odskočna daska.

drip 18g (60ml bloom), ukupno 250ml za 2:30min

Informacije od farmera

Robinson Rivera Muelas, 38-godišnji uzgajivač kave iz Piendamóa u regiji Cauca, vlasnik je farme El Silencio koja se nalazi u selu El Agrado na nadmorskoj visini od 1740 metara. Na svom imanju uzgaja i proizvodi sortu caturra oko 7000 kg kave godišnje .

Osim uzgoja kave, Robinson pomaže i manjim uzgajivačima u okolici koji nemaju potrebnu opremu za preradu. Za njih prerađuje i suši višnje kave. Tijekom obrade koristi se jedinstvenom metodom dvostruke anaerobne fermentacije , koja spaja početnu anaerobnu fazu sa završnim aerobnim dijelom. Naknadno sušenje se odvija u mehaničkim i paraboličnim sušarama.

Sada u svojoj šestoj godini, Robinson je aktivan član lokalne udruge uzgajivača ACC, služeći kao član osnivač i pravni zastupnik. Svojim djelovanjem u udruzi dijeli znanje i pomaže u poboljšanju prakse malih proizvođača u regiji.

GourmetKava
2596 8594206184029

Podaci

Preporučena priprema
filtar
Metoda obrade
Anaerobni
Kiselost
srednji
Stupanj pečenja
svjetlo
označiti
anaerobni
Kafić
100% Arabica

Posebne reference

ean13
8594206184029

Recenzije (0)