Gurmanska kava Specialty Columbia El Agrado Honey 250g
Gurmanska kava Specialty Columbia El Agrado Honey 250g
Gurmanska kava Specialty Columbia El Agrado Honey 250g
Gurmanska kava Specialty Columbia El Agrado Honey 250g
Gurmanska kava Specialty Columbia El Agrado Honey 250g
Gurmanska kava Specialty Columbia El Agrado Honey 250g
Gurmanska kava Specialty Columbia El Agrado Honey 250g
Gurmanska kava Specialty Columbia El Agrado Honey 250g

Gurmanska kava Specialty Kolumbija El Agrado Honey 250g

Rasprodano
13,90 €
s PDV-om

Prerada meda daje kavi specifičnu slatkoću , što nije baš uobičajeno u Kolumbiji. Izuzetna kava koju vrijedi kušati. Okus: crveni ribiz - bobičasto voće - pita od jabuka

Želite li samljeti kavu?
Nema na skladištu
detail_vyhody_heureka.png Provjereno na jeftino.hr detail_vyhody_doprava_zdarma.png Besplatna dostava za narudžbe iznad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Raznolik asortiman na zalihi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Pržena kava svakog tjedna
Kupnjom ovog proizvoda dobit ćete 16 bodova. Vaša košarica će sadržavati ukupno 16 bodova, koji se mogu pretvoriti u vaučer u vrijednosti od 0,69 €.
Preporučena priprema
filtar
Metoda obrade
Honey
Kiselost
srednji
Stupanj pečenja
svjetlo
Kafić
100% Arabica
Datum prženja
2024-05-06
 

Nadmorska visina: 1.730 m

Regija : El Agrado, Piendamo, Cauca

Raznolikost : Colombo, Castillo & Caturra

Farma: El Agrado

Cuping rezultat: 87,5

Prerada: med

Pekač : Kuvač graha

Što je Gourmet Coffee Specialty?

Ovo je vrhunska kava koju smo pažljivo odabrali za vas i pržili za nas u pržionici Beansmith. Postoje mnoge definicije, a SCA (Association for Select Coffee) izričito kaže da su to kave koje postižu najmanje 80 bodova od 100 u stručnom ocjenjivanju , te nemaju značajne nedostatke u okusu. Uz naše odabrane kave uvijek ćete pronaći 100% transparentnost (farme, uvoznici, pržionice i prodavači).

Što je drugačije kod posebnih kava?

Ne očekujte značajnu gorčinu u kavi, jer su pržene svjetlije od obične kave. U pravilu u njima možete pronaći više voćnih okusa. Sve naše kave prvenstveno su namijenjene kućnoj pripremi poput filtrirane kave , no to ne znači da ne mogu biti zanimljive i u moka loncu .

Zašto smo odabrali ovu kavu? Prerada meda nije uobičajena u Kolumbiji

Prerada meda je vrlo zanimljiva metoda gdje ostaje malo pulpe na zrnu prilikom ljuštenja zrna iz ljuske. Zatim se kava s tim ostatkom suši i potom prži ovdje u Češkoj. Ostaci kore samo dodaju zanimljive okuse bobičastog voća i slatki okus.

Informacije od farmera

Asociación de Caficultores del Centro del Cauca por la Paz - ACC okuplja 77 članova s prosječnom površinom od 1,5 hektara zemlje koja se proteže od 1700 do 2100 metara nadmorske visine, a svaki član koji se pridruži uvjerava se u snagu udruga, čiji je glavni cilj borba protiv siromaštva i socijal sukobi u regiji. Udruga pomaže svojim članovima u poslovnim strategijama i tehnologijama vezanim uz uzgoj; međutim, svaki član ima priliku odlučiti kako će svoju kavu preraditi pomoću inovativnih fermentacija.

Sorte kave koje uzgajaju članovi su castillo, cenicafé, tabi, bourbon, caturra i colombia.

Većina se sušenja vrši pomoću paraboličkih i mehaničkih sila.

Proces obrade kave

1) Kava se bere vrlo zrela, pa je sadržaj šećera veći.

2) Proces flotacije: Plutajuće kave se uklanjaju kako bi se ostavile samo zrele za obradu.

3) Proces fermentacije trešanja 12 sati u spremniku za pranje.

4) Kava se melje i pohranjuje u spremnik za 36-satnu fermentaciju u muskulatu.

5) Proces sušenja: Višnje se prenose u parabolični sustav sušenja do postizanja 10% vlage (5-6 dana).

EAN: 8594206183282

Možda će Vam se i ovo svidjeti

LB PLACEHOLDER