Profil okusa: breskva - limun - earl grey
Nadmorska visina: 1400-2100m
Metoda obrade: Pranje - Šećerna trska bez kofeina
Lokacija: Cauca, Tolima, Antioquia i Eje Cafetero, Columbia
Sorta: mješovita
Vlasnik: farmeri koji rade sa Sucafina Colombia
Pakiranje: 250g
Cuping rezultat: 86,25
Uvoznik: Sucafina
Pekač: Grahovčar
Što je Gourmet Coffee Specialty?
Ovo je vrhunska kava koju smo pažljivo odabrali za vas i pržili za nas u pržionici Beansmith. Definicija je mnogo, a SCA (Association for Select Coffee) izričito kaže da su to kave koje u stručnom ocjenjivanju postižu najmanje 80 bodova od 100 i nemaju značajne nedostatke u okusu. Uz naše odabrane kave (farme, uvoznik, pržionica i prodavač) uvijek ćete pronaći 100% transparentnost.
Najbolja kava bez kofeina? Našli smo ga i ispolirali u pržionici
Kave bez kofeina često se prave od starijih kava koje se na ovaj način dodatno "oplemenjuju", kod ove kave to nije slučaj. Tumbaga je izvrsna bezkofeinska kava s naglaskom na kvaliteti! Kava je u pržionici profilirana na način da ne postane jedna od ostalih prosječnih čokoladno gorkih bezkofeinskih kava, ali da ima i ugodnu voćnost, što rezultira savršenim filterom i ugodnim espressom .
Nježan nekemijski način uklanjanja kofeina
Dekofeinizacija kave od šećerne trske koristi prirodni spoj etil acetat (EA), koji se u ovom procesu dobiva iz melase (nusproizvoda proizvodnje šećera). Budući da se EA pojavljuje u prirodi, ovaj se proces može nazvati "prirodnom dekofeinizacijom" .
Proces proizvodnje EA je prilično jednostavan. Zrna kave se navlaže vodom i EA cirkulira u njima. EA se veže s kofeinom u zrnu kave i izdvaja kofein zadržavajući većinu drugih aroma. Nakon postizanja željene količine kofeina, ostaci EA se uklanjaju iz zrna kuhanjem na pari.
Savjet za pripremu
Ne pišemo točnu krupnoću mljevenja jer je svaki mlinac drugačiji, ali možete pokušati samljeti kako bi vam uspjelo, postupak pripreme pogledajte u nastavku. Ovo je jedna opcija od priprema.
Dripper - 18g -> 3:00 -> 250ml
Aeropress - 10g + 100ml od 2 minute do tiska
Informacije od farmera
Tumbaga Sugarcane kava bez kofeina dio je asortimana Sucafina Originals. Linije dosljednih i pristupačnih mješavina koje potječu iz vertikalno integriranog opskrbnog lanca. Svaka kupljena vrećica doprinosi inicijativi Farmgate.
Tumbaga kava dobila je ime po slitini zlata, bakra i srebra koja se koristila u Kolumbiji za izradu malih, često vjerskih predmeta. Ova legura je simbolično kombinirala suprotne energije Sunca (zlato) i Mjeseca (srebro) kako bi stvorila ravnotežu između suprotnosti, slično našoj Tumbaga kavi od šećerne trske bez kofeina. Naša Tumbaga je ukusna kava bez kofeina koja će vam dati energiju bez da vas drži budnima noću.
Znajući da će proces dekofeinizacije povećati slatkoću i kiselost, timovi uvoznika Sucafina pažljivo biraju kave s visokim sadržajem tijela, visokom slatkoćom i niskom kiselošću