- Dominik Škoda
- 22159 pogleda
Ako volite jako kavu malog volumena, moka posuda je idealna za vas. Jedna šalica ima oko 50 ml, a po snazi, kava iz moke se uspoređuje s espressom. Naravno, nikada neće biti tako jaka kao pravi espresso, ali je vrlo slična. I zbog toga ju je Alfonso Bialetti izumio 1933. godine. Htio je Talijanima, ljubiteljima espressa, omogućiti da uživaju u jakoj kavi kao iz kafića, i to u udobnosti svog doma. Ako ste upravo nabavili moka posudu, idealno je vrijeme da saznate kako pripremiti i odabranu kavu tako da bude jednostavno fantastična.
Preporučena kava | Grubljenje mljevenja | Voda | Upute za pripremu | Sve za pripremu
Glavna prednost moka posude je vrlo niska cijena u usporedbi s aparatima za espresso. Često moka posuda za nekoliko stotina kuna stvara značajno bolju kavu nego aparat za espresso koji košta 1-5 tisuća kuna, ili kapsularni aparati za kavu.
ŽELITE KUPITI MOKA POSUDU?
-
Druge metode pripreme kave
- Priprema kave u french pressu
- Priprema kave Cold brew (hladna kava)
- Priprema kave u džezvi
- Priprema kave u Vacuum pot
- Priprema filtrirane kave
- Priprema kave - Espresso - kompletnu manuál
- Priprema kave u Aeropressu
- Priprema zelene kave s prženjem
- Priprema vijetnamske kave
- Napitci od espressa
- Priprema kave u Chemexu
- Priprema yerba maté u kalabasu
- Ledena kava - recepti na 6 načina
- Okusi za kavu
- Priprema kave flat white
- Priprema kave frappé
- Priprema kave batch brew
- Priprema kave espresso tonic
- Priprema kave cappuccino
- Priprema caffe latte
- Priprema latte macchiato
- Priprema espresso macchiato
- Priprema kave ristretto
- Priprema espresso doppio
- Priprema kave americano
- Priprema kave lungo

GRUBLJENJE: srednje fino mljevenje
