Čistači američke marke Urnex su broj jedan na tržištu. Proizvode profesionalne čistače za aparat za kavu koji su uz to biorazgradivi i zdravstveno potpuno bezopasni. Pročitajte savjete kako čistiti aparate za kavu koristeći ove praškaste ili tablete.
Urnex Cafiza u prahu
Povratno ispiranje espresso aparata:
Umetnite zatvorenu mrežicu u držač aparata za kavu. Pospite oko 1/2 žličice pripravka (3g) i ponovno stavite držač.
Pustite aparat za kavu kao da pripremate espresso na 10 sekundi. Isključite, pričekajte 10 sekundi i ponovno pustite na 10 sekundi. Ponovite ovako 5 puta zaredom.
Uklonite ponovno držač i uključite aparat za kavu kao pri pripremi espressa - pustite samo vodu da teče. Isperite držač.
Ponovno stavite držač i ponovite cijeli korak br. 2, ali bez čistila. Ponovite 5 puta zaredom.
Prije pripreme prvog espressa pustite da jednom protekne prazno.
Čišćenje unutarnjih dijelova espresso aparata:
Pripremite kupelj. U 1 litru vode pospite 1 žličicu (6g) pripravka Cafiza, promiješajte i potopite filter i metalni dio portafiltra.
Pustite da djeluje oko 30 minuta, zatim izvadite i temeljito isperite pod mlazom vode.
Čišćenje aparata za prelijevnu kavu:
Ispraznite kavu iz uređaja.
Pospite 1/2 čajne žličice (3g) Cafiza® praha u 2l vode - izravno u spremnik za vodu.
Pustite aparat za kavu, pričekajte da tekućina dosegne svaki spremnik aparata i zaustavite aparat na 30 minuta.
Izvadite sve spremnike i isperite čistom vrućom vodom.
Urnex Cafiza tablete
Automatski aparat za kavu:
Umetnite jednu tabletu Cafiza® u otvor aparata za kavu i slijedite upute proizvođača. Namijenjeno za svakodnevnu upotrebu.
Parni aparat za kavu:
Umetnite zatvorenu mrežicu u portafilter i dodajte 1 tabletu Cafiza®. Umetnite portafilter u aparat za kavu.
Pustite aparat za kavu na 10 sekundi. Zaustavite na 10 sekundi. Ponovite 5 puta.
Izvadite portafilter. Ponovno aktivirajte aparat za kavu i isperite portafilter mlazom vode iz glave aparata za kavu. Zaustavite aparat.
Ponovite korak br. 2 bez tablete Cafiza 5 puta.
Pripremite i islijte šalicu espressa kako biste osigurali uklanjanje eventualnih ostataka.
Vlasnik i direktor tvrtke GourmetKava d.o.o. koja već 15 godina vodi e-trgovinu s svježe prženom kavom i priborom za alternativne načine pripreme kave. Vlasnik prestižnog certifikata Barista Skill Foundation od The Specialty Coffee Association. Također ljubitelj prirode, majstorije i glazbe.