Fiftybeans Indonesia Sesongot 200g
Uživajte u ovoj voćnoj bombi punoj svježine koja će vas očarati svojim sočnim okusom.
Okus: Tropsko voće - Breskve - Cvijeće - Kakao
Što o ovoj kavi kaže Roman Nejedlý, pržionik iz Fiftybeansa?
Aulia Kahfi započeo je svoju radnu karijeru kao tragač za vrijednim mineralima, no to se promijenilo kada je naslijedio farmu kave Rakyat . Potpuno se zaljubio u selektivnu kavu i danas je strastveni poljoprivrednik koji se okušava u najnovijim metodama prerade trešanja.
Odabrana partija se prerađuje metodom anaerobne fermentacije . Nakon branja trešnje se stavljaju u plastične bačve gdje fermentiraju 24 sata . Zbog visoke vlažnosti i temperature u Indoneziji, bačve za kavu moraju biti u zatvorenoj prostoriji s kontroliranom temperaturom tijekom fermentacije, inače bi trešnje mogle biti oštećene stvaranjem alkohola.
Nakon prženja ove kave koristi se pržionica Loring S15 Falcon koja koristi konvekciju , odnosno vrući zrak, kao glavni izvor širenja toplinske energije. Omogućuje vrlo precizan rad s nijansama okusa ove kave i tako može održati visoku razinu sočnosti i slatkoće.
Za pripremu kave zrna upotrijebite najkasnije 7 dana nakon datuma prženja. Nakon prvog otvaranja, preporučamo da pakiranje kave 'prozračite' najmanje 4 sata kako biste spriječili gorak okus.
Država: Indonezija
Nadmorska visina: 1300 metara nadmorske visine
Raznolikost: Mix
Obrada: Prirodna
Možda će Vam se i ovo svidjeti
LB PLACEHOLDER