Gourmet kava Specialty - Brasil Honorio 250g

10,09 €
s PDV-om

Ukusan espresso savršene kombinacije intenzivnih okusa i bogate arome koji vas prenosi u svijet blistavih okusa. Okus: sušena marelica - lješnjak - kakao

Želite li samljeti kavu?
Nema na zalihi
GourmetKava

Provjereno na jeftino.hr

Besplatna dostava za narudžbe iznad 79€

Raznolik asortiman na zalihi

 

Pržena kava svakog tjedna

Preporučena priprema
Espresso
Metoda obrade
Suho (natural)
Kiselost
viši
Stupanj pečenja
srednji
Kafić
100% Arabica
Datum prženja
2024-05-06

Nadmorska visina: 1.100 - 1.300 mnv
Način obrade: Prirodni
Mjesto: Serra de Mantiqueira
Farma : Sitio Sertaozinho
Raznolikost: Acaia, Arara, Bourbon, Red Catuaí
Vlasnik: Ricardo Luiz Honorio
Pakiranje: 250g
Pržionica: Grahovnica

Što je Gourmet Coffee Specialty?

To je prava vrhunska kava koju smo pažljivo odabrali za vas i pržili za nas u premium pržionici Beansmith. Definicija je mnogo, a jedna od konkretnijih SCA (Association for Select Coffee) kaže da su to kave koje u stručnoj ocjeni postignu najmanje 80 bodova od 100 i nemaju baš spomenute nedostatke u okusu. Također ćete pronaći 100% transparentnost s našim odabranim kavama (farme, uvoznik, pržionica i prodavač).

Što je drugačije kod posebnih kava?

Ne očekujte značajnu gorčinu u kavi, jer su pržene svjetlije od obične kave. Ova se kava prvenstveno prži za espresso , no to ne znači da ne mogu biti zanimljive i u moka loncu.

Što nas je privuklo ovoj kavi?

Naš portfelj ne smije propustiti tradicionalno čokoladniju espresso kavu koja će zadovoljiti ljubitelje espressa, ali je također prikladna ne samo za automatske aparate za kavu, već i za mocha lonce.

Savjet za pripremu

Ne pišemo točnu krupnoću mljevenja, jer je kod svake mlinčice drugačije, ali možete pokušati samljeti tako da dobijete otprilike ovo što imamo u nastavku. Ali to je zapravo jedan od mnogih različitih slučajeva. To je samo odskočna daska.

Preporučena priprema 16 g kave / 35 ml izlaza za cca 30 s

Podaci od uvoznika

Majka Ricarda Luiza Honorije započela je s jednim hektarom zemlje, koju su ona i otac proširili na sadašnjih 15 hektara. Njihov beskompromisan rad i strast prema kavi potaknuli su ih na daljnji razvoj i proizvodnju iznimnih Natural šarži. Ricardo danas radio u Sitio Sertaozinho sa svojim ocem, ženom i šogorom, oni uzgajaju mnoge visokokvalitetne sorte kao što su Red Catuai, Bourbon, Acacai i Arara.

Berba obično počinje u lipnju i završava oko listopada. Mehanička berba i obrada dizajnirani za maksimalnu produktivnost. Današnji mehanički kombajni dizajnirani su da budu osjetljiviji . To je da farme mogu selektivno brati samo zrele trešnje na svakom prolazu. Trešnje se beru ručno na neravnim dijelovima gospodarstva. Derricadeira (vrsta mehaniziranih grablji) koristi se za berbu zrelih trešanja pomoću vibracija . Zahvaljujući ovim novijim, selektivnijim tehnologijama, broj farmi koje vode računa o kvaliteti raste. Nakon berbe trešnje se obično skladište u tankim slojevima na terasama gdje se suše uz nadzor i sunčevu svjetlost te često okretanje.

GourmetKava

Podaci

Preporučena priprema
Espresso
Metoda obrade
Suho (natural)
Kiselost
viši
Stupanj pečenja
srednji
Kafić
100% Arabica
Datum prženja
2024-05-06

Recenzije (0)