GourmetKáva Specialty Guatemala Huehuetenango 250g
GourmetKáva Specialty Guatemala Huehuetenango 250g
GourmetKáva Specialty Guatemala Huehuetenango 250g
GourmetKáva Specialty Guatemala Huehuetenango 250g
GourmetKáva Specialty Guatemala Huehuetenango 250g
GourmetKáva Specialty Guatemala Huehuetenango 250g
GourmetKáva Specialty Guatemala Huehuetenango 250g
GourmetKáva Specialty Guatemala Huehuetenango 250g
GourmetKáva Specialty Guatemala Huehuetenango 250g
GourmetKáva Specialty Guatemala Huehuetenango 250g
GourmetKáva Specialty Guatemala Huehuetenango 250g
GourmetKáva Specialty Guatemala Huehuetenango 250g
GourmetKáva Specialty Guatemala Huehuetenango 250g
GourmetKáva Specialty Guatemala Huehuetenango 250g
GourmetKáva Specialty Guatemala Huehuetenango 250g
GourmetKáva Specialty Guatemala Huehuetenango 250g
GourmetKáva Specialty Guatemala Huehuetenango 250g
GourmetKáva Specialty Guatemala Huehuetenango 250g
GourmetKáva Specialty Guatemala Huehuetenango 250g
GourmetKáva Specialty Guatemala Huehuetenango 250g
GourmetKáva Specialty Guatemala Huehuetenango 250g
GourmetKáva Specialty Guatemala Huehuetenango 250g

GourmetKáva Specialty Guatemala Huehuetenango 250g

Rasprodano
9,90 €
s PDV-om

Nova isprana Gvatemala odličnog okusa koja će vas očarati svojom finoćom i intenzitetom. Okus: Pečene jabuke - Kardamom - Zrna kakaa

Želite li samljeti kavu?
Nema na skladištu
detail_vyhody_heureka.png Provjereno na jeftino.hr detail_vyhody_doprava_zdarma.png Besplatna dostava za narudžbe iznad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Raznolik asortiman na zalihi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Pržena kava svakog tjedna
Kupnjom ovog proizvoda dobit ćete 11 bodova. Vaša košarica će sadržavati ukupno 11 bodova, koji se mogu pretvoriti u vaučer u vrijednosti od 0,48 €.
Preporučena priprema
filtar
Metoda obrade
opran (washed)
Kiselost
srednji
Stupanj pečenja
svjetlo
Kafić
100% Arabica
Datum prženja
2024-08-20
 

Nadmorska visina: 1.670 - 1.800 m

Način predelave: opran

Regija : Kayanza, Gatara

Raznolikost : crveni burbon

Kmetija: Gakenke

Mesec žetve: ožujak - srpanj 2024

Pražilec : Fižolovka

Uvoznik: Sucafina

Kaj je Gourmet Coffee Specialty?

To je vrhunska kava, koju smo jo skrbno izbrali za vas i jo za nas pratili u pražarni Beansmith. Definicija je velika, SCA (Association for Select Coffee) posebno navodi da tako kave, koje stručne ocjene postižu najmanje 80 točaka od 100 i nemaju bistvenih izvrsnih okusa. Pri odabranih kavah pri nas ćete uvijek naći i 100% preglednost (kmetije, uvoznici, pražarnice i prodavači).

Što je drugačije pri posebnih kavah?

Ne pričakujte znatne grenkobe u kavi, saj su pražene lakše kao obične kave. U njima ćete pronaći bolje sadne okuse. Sve naše kave su prvenstveno namijenjene domaćim pripravama, kao što je na primjer filtrirana kava , što pa ne znači, da ne more biti zanimljivo ni u moka lončku .

Kaj nas je privukao pri toj kavi?

Dobra naravna kava je osnova našeg portfelja kave, zato je bila to a jasna izbira . Naravna predelava kave je metoda, pri kojoj se kavna zrna suši direktno u češnjah kafepara , dakle cjelokupna pulpo. Taj tradicionalni postupak daje kavi bogatu, sladak i često saden okus, jer zrna med sušenjem apsorbira šećer i druge tvari iz pulpe. Taj način obrade je čest na območjima s velikom sončnom svjetlošću i ima uključen učinak na krajnji profil kave.

Nasvet za pripravo

Točne grobosti mletja ne pišemo, jer jo ima svaki mlin drugačije, možete pa pokušati s mletjem, da dobijete približno to, što imamo ispod. Toda u resnici gre za jedan od mnogih različitih primera. To je samo odskočna deska.

drip 18g (60ml bloom), zajedno 250ml u 2:30min

Informacije kmeta/uvoznika

Gakenke je izgrađen 1991. Postaja s 224 sušilice može prenijeti do 750 tona u sezoni. Ima 2 rezervoara za flotaciju, 10 rezervoara za fermentaciju i 2 rezervoara za namakanje. Sušilnica ima 150 podignutih gredica.

Postaja ima 1780 registriranih kmetova, koji su raspoređeni po 22 hriba u općini Gatare u pokrajini Kayanza. Organizirani tako u skupini od 30 ljudi, na čelu s vodećim producentom , koji omogućuju komunikaciju i organizaciju s radnim mjestom.

Većina kavnih stabala u Burundiju je zbog kvalitete sorte Red Bourbon. Staranje podlag je u Burundiju vrlo velik problem zbog svih manjih nasada kave. Za podršku kmetom pri ponovnoj zasaditvi njihovih nasada Greenco kupuje sjeme od Instituta za agronomske znanosti Burundije ( ISABU ), postavlja drveće i kmetom prodaje sadike po nižoj cijeni.

Med sezono žetve se kava žanje selektivno ročno . Češnje preplavimo u male vedrih, da provjerimo njihovu kvalitetu. Po tem kvalitetne češnje ročno sortiramo i poškodujemo, nezrele i prezrele češnje odstranimo. Češnje se nato suši 3 do 4 dana na sušenim mizama u jednom sloju.Obiralci med sušenjem prebrskajo češnje i iščeju pokvarene kose. Po sušenju se pergament zapakira u vreće i odpelje u skladište. Strokovnjaci u laboratoriju Greenco ocjenjuju svaki niz i osiguravaju sljedljivost kroz cijeli proces.

EAN: 8594206183756

Možda će Vam se i ovo svidjeti

LB PLACEHOLDER

🎄 Nažalost, paket više ne možemo isporučiti do Božića. E-shop i dalje šalje pakete svaki dan ➡️ Više informacija