Nadmorska visina: 1400 - 2000 m nv
Regija : Vituya, Chiliquin, pokrajina Amazonas
Raznolikost : Bourbon, Catuai, Caturra, Typica
Farma: Comité Vituya Monteverde
Pržionica : Kuvač graha
Obrada : Oprano
Što je Gourmet Specialty Coffee?
Ovo je vrhunska kava koju smo pažljivo odabrali za vas, a pržionica Beansmith ju je ispekla za nas. Postoje mnoge definicije, a SCA (Selection Coffee Association) izričito kaže da su to kave koje stručno ocjenjene postižu najmanje 80 bodova od 100 , te nemaju značajnih nedostataka u okusu. Uz naše vrhunske kave uvijek ćete pronaći 100% transparentnost (farme, uvoznici, pržionice i trgovci).
Po čemu se odabrane kave razlikuju od ostalih?
Ne očekujte jaku gorčinu u kavi, jer su pržene svjetlije od običnih kava. U pravilu u njima možete pronaći više voćnih okusa. Sve naše kave prvenstveno su namijenjene za kućnu pripremu poput filter kave , ali to ne znači da ne mogu biti zanimljive i u moka loncu .
Savjet za pripremu
Ne pišemo točnu krupnoću mljevenja jer je svaki mlinac drugačiji, ali možete pokušati samljeti tako da dobijete otprilike ovo što imamo u nastavku. Ali to je zapravo jedan od mnogih različitih slučajeva. To je samo odskočna daska.
drip 18g (60ml bloom), ukupno 250ml u 2:30min
Informacije od farmera
Peru je veliki proizvođač visokokvalitetne kave , posebice organske Arabice, te je najveći svjetski izvoznik te kave. Kava se počela uzgajati u u 18. stoljeću , ali se njezin izvoz nije razvio sve do kasnog 19. stoljeća , kada je Peru počeo opskrbljivati europsko tržište zrncima kave. Izbijanje hrđe kave u Indoneziji. Između svjetskih ratova zemlja je preraspodijeljena lokalnim poljoprivrednicima, što je dovelo do razvoja proizvodnje kave.
Najčešća metoda prerade je proces potpunog pranja, gdje se višnje kave najprije ljušte , zatim fermentiraju i suše na suncu u povišenim gredicama ili sušnicama. U novije vrijeme koriste se i staklenici za sušenje i parabolične gredice. Nakon sušenja kava se u pergamentnom obliku prodaje zadrugama ili posrednicima ako poljoprivrednici nisu članovi zadruga.
Zbog izoliranosti i male veličine poljoprivrednih gospodarstava, poljoprivrednici trebaju ili posrednike ili zadruge kako bi došli do tržišta. Članstvo u zadruzi osigurava zaštitu od izrabljivanja i bolje prihode, ali samo 15-25% poljoprivrednika je učlanjeno u zadrugu.
Prijevod:
Nadmorska visina: 1400 - 2000 m nadmorske visine
Regija : Vituya, Chiliquin, pokrajina Amazonas
Vrste : Bourbon, Catuai, Caturra, Typica
Farma: Comité Vituya Monteverde
Pržionica : Kuvač graha
Obrada : Oprano
Što je Gourmet Specialty Coffee?
Ovo je vrhunska kava koju smo pažljivo odabrali za vas, a pržionica Beansmith ju je ispekla za nas. Postoje mnoge definicije, a SCA (Selection Coffee Association) izričito kaže da su to kave koje stručno ocjenjene postižu najmanje 80 bodova od 100 , te nemaju značajnih nedostataka u okusu. Uz naše vrhunske kave uvijek ćete pronaći 100% transparentnost (farme, uvoznici, pržionice i trgovci na malo).
Po čemu se odabrane kave razlikuju od ostalih?
Ne očekujte jaku gorčinu u kavi, jer su pržene svjetlije od običnih kava. U pravilu u njima možete pronaći više voćnih okusa. Sve naše kave prvenstveno su namijenjene kućnoj pripremi poput filter kave , no to ne znači da ne mogu biti zanimljive i u moka loncu .
Savjet za pripremu
Ne pišemo točnu krupnoću mljevenja jer je svaki mlinac drugačiji, ali možete pokušati samljeti tako da dobijete otprilike ovo što imamo u nastavku. Ali to je zapravo jedan od mnogih različitih slučajeva. To je samo odskočna daska.
drip 18g (60ml bloom), ukupno 250ml u 2:30min
Informacije od farmera
Peru je veliki proizvođač visokokvalitetne kave , posebice organske Arabice, te je najveći svjetski izvoznik te kave. Kava se u zemlji počela uzgajati u 18. stoljeću , ali se njezin izvoz nije razvio sve do kasnog 19. stoljeća , kada je Peru počeo opskrbljivati europsko tržište zrncima kave. Izbijanje hrđe kave u Indoneziji. Između svjetskih ratova zemlja je preraspodijeljena lokalnim poljoprivrednicima, što je dovelo do razvoja proizvodnje kave.
Najčešća metoda prerade je proces potpunog pranja, gdje se višnje kave najprije ljušte , zatim fermentiraju i suše na suncu u povišenim gredicama ili sušnicama. U novije vrijeme koriste se i staklenici za sušenje i parabolične gredice. Nakon sušenja kava se u pergamentnom obliku prodaje zadrugama ili posrednicima ako poljoprivrednici nisu članovi zadruga.
Zbog izoliranosti i male veličine poljoprivrednih gospodarstava, poljoprivrednici trebaju ili posrednike ili zadruge doseg tržišta. Članstvo u zadruzi osigurava zaštitu od izrabljivanja i bolje prihode, ali samo 15-25% poljoprivrednika je učlanjeno u zadrugu.