GourmetCoffee Specialty Перу Монтеверде 250г

13,49 €
s PDV-om

Isprana kava s čistim i uravnoteženim profilom koji ističe note višnje, crvene naranče i čokolade . Suptilna kiselost i slatkoća čine ovu kavu odličnim izborom za filtrirane metode.

Želite li samljeti kavu?
Na skladištu > 5 komada , dostava do vas
Količina

GourmetKava

Provjereno na jeftino.hr

Besplatna dostava za narudžbe iznad 79€

Raznolik asortiman na zalihi

 

Pržena kava svakog tjedna

Preporučena priprema
filtar
Metoda obrade
opran (washed)
Kiselost
srednji
Stupanj pečenja
svjetlo
Kafić
100% Arabica

Nadmorska visina: 1400 - 2000 m nv

Regija : Vituya, Chiliquin, pokrajina Amazonas

Raznolikost : Bourbon, Catuai, Caturra, Typica

Farma: Comité Vituya Monteverde

Pržionica : Kuvač graha

Obrada : Oprano

Što je Gourmet Specialty Coffee?

Ovo je vrhunska kava koju smo pažljivo odabrali za vas, a pržionica Beansmith ju je ispekla za nas. Postoje mnoge definicije, a SCA (Selection Coffee Association) izričito kaže da su to kave koje stručno ocjenjene postižu najmanje 80 bodova od 100 , te nemaju značajnih nedostataka u okusu. Uz naše vrhunske kave uvijek ćete pronaći 100% transparentnost (farme, uvoznici, pržionice i trgovci).

Po čemu se odabrane kave razlikuju od ostalih?

Ne očekujte jaku gorčinu u kavi, jer su pržene svjetlije od običnih kava. U pravilu u njima možete pronaći više voćnih okusa. Sve naše kave prvenstveno su namijenjene za kućnu pripremu poput filter kave , ali to ne znači da ne mogu biti zanimljive i u moka loncu .

Savjet za pripremu

Ne pišemo točnu krupnoću mljevenja jer je svaki mlinac drugačiji, ali možete pokušati samljeti tako da dobijete otprilike ovo što imamo u nastavku. Ali to je zapravo jedan od mnogih različitih slučajeva. To je samo odskočna daska.

drip 18g (60ml bloom), ukupno 250ml u 2:30min

Informacije od farmera

Peru je veliki proizvođač visokokvalitetne kave , posebice organske Arabice, te je najveći svjetski izvoznik te kave. Kava se počela uzgajati u u 18. stoljeću , ali se njezin izvoz nije razvio sve do kasnog 19. stoljeća , kada je Peru počeo opskrbljivati europsko tržište zrncima kave. Izbijanje hrđe kave u Indoneziji. Između svjetskih ratova zemlja je preraspodijeljena lokalnim poljoprivrednicima, što je dovelo do razvoja proizvodnje kave.

Najčešća metoda prerade je proces potpunog pranja, gdje se višnje kave najprije ljušte , zatim fermentiraju i suše na suncu u povišenim gredicama ili sušnicama. U novije vrijeme koriste se i staklenici za sušenje i parabolične gredice. Nakon sušenja kava se u pergamentnom obliku prodaje zadrugama ili posrednicima ako poljoprivrednici nisu članovi zadruga.

Zbog izoliranosti i male veličine poljoprivrednih gospodarstava, poljoprivrednici trebaju ili posrednike ili zadruge kako bi došli do tržišta. Članstvo u zadruzi osigurava zaštitu od izrabljivanja i bolje prihode, ali samo 15-25% poljoprivrednika je učlanjeno u zadrugu.

Prijevod:

Nadmorska visina: 1400 - 2000 m nadmorske visine

Regija : Vituya, Chiliquin, pokrajina Amazonas

Vrste : Bourbon, Catuai, Caturra, Typica

Farma: Comité Vituya Monteverde

Pržionica : Kuvač graha

Obrada : Oprano

Što je Gourmet Specialty Coffee?

Ovo je vrhunska kava koju smo pažljivo odabrali za vas, a pržionica Beansmith ju je ispekla za nas. Postoje mnoge definicije, a SCA (Selection Coffee Association) izričito kaže da su to kave koje stručno ocjenjene postižu najmanje 80 bodova od 100 , te nemaju značajnih nedostataka u okusu. Uz naše vrhunske kave uvijek ćete pronaći 100% transparentnost (farme, uvoznici, pržionice i trgovci na malo).

Po čemu se odabrane kave razlikuju od ostalih?

Ne očekujte jaku gorčinu u kavi, jer su pržene svjetlije od običnih kava. U pravilu u njima možete pronaći više voćnih okusa. Sve naše kave prvenstveno su namijenjene kućnoj pripremi poput filter kave , no to ne znači da ne mogu biti zanimljive i u moka loncu .

Savjet za pripremu

Ne pišemo točnu krupnoću mljevenja jer je svaki mlinac drugačiji, ali možete pokušati samljeti tako da dobijete otprilike ovo što imamo u nastavku. Ali to je zapravo jedan od mnogih različitih slučajeva. To je samo odskočna daska.

drip 18g (60ml bloom), ukupno 250ml u 2:30min

Informacije od farmera

Peru je veliki proizvođač visokokvalitetne kave , posebice organske Arabice, te je najveći svjetski izvoznik te kave. Kava se u zemlji počela uzgajati u 18. stoljeću , ali se njezin izvoz nije razvio sve do kasnog 19. stoljeća , kada je Peru počeo opskrbljivati europsko tržište zrncima kave. Izbijanje hrđe kave u Indoneziji. Između svjetskih ratova zemlja je preraspodijeljena lokalnim poljoprivrednicima, što je dovelo do razvoja proizvodnje kave.

Najčešća metoda prerade je proces potpunog pranja, gdje se višnje kave najprije ljušte , zatim fermentiraju i suše na suncu u povišenim gredicama ili sušnicama. U novije vrijeme koriste se i staklenici za sušenje i parabolične gredice. Nakon sušenja kava se u pergamentnom obliku prodaje zadrugama ili posrednicima ako poljoprivrednici nisu članovi zadruga.

Zbog izoliranosti i male veličine poljoprivrednih gospodarstava, poljoprivrednici trebaju ili posrednike ili zadruge doseg tržišta. Članstvo u zadruzi osigurava zaštitu od izrabljivanja i bolje prihode, ali samo 15-25% poljoprivrednika je učlanjeno u zadrugu.

GourmetKava
2755 8594206184111
31 Artikli

Podaci

Preporučena priprema
filtar
Metoda obrade
opran (washed)
Kiselost
srednji
Stupanj pečenja
svjetlo
Kafić
100% Arabica

Posebne reference

ean13
8594206184111

Recenzije (0)