Gourmet kava Specialty - Indonezija Aulia Kahfi 250g
Kava koju vrijedi kušati. Njegov okus zadovoljit će i najzahtjevnijeg kavoljupca. Okus: Brusnice - Porto - Panela
Nadmorska visina: 1300-1600 mnv
Način obrade: Anaerobno prirodno prerađeno
Regija: Sumatra
Sorta: Abyssinia, Ateng, Caturra, Gayo, Timtim, Typica
Farma : Farma Rakyat i oko 15 susjednih uzgajivača
Vlasnik: Aulia Kahpi
Pakiranje: 250g
Pržionica: Grahovnica
Što je Gourmet Coffee Specialty?
To je prava vrhunska kava koju smo pažljivo odabrali za vas i pržili za nas u premium pržionici Beansmith. Definicija je mnogo, a jedna od konkretnijih SCA (Association for Select Coffee) kaže da su to kave koje u stručnoj ocjeni postignu najmanje 80 bodova od 100 i nemaju baš spomenute nedostatke u okusu. Također ćete pronaći 100% transparentnost s našim odabranim kavama (farme, uvoznik, pržionica i prodavač).
Što je drugačije kod posebnih kava?
Ne očekujte značajnu gorčinu u kavi, jer su pržene svjetlije od obične kave. U pravilu u njima možete pronaći više voćnih okusa. Sve naše kave prvenstveno su namijenjene kućnoj pripremi poput filtrirane kave , no to ne znači da ne mogu biti zanimljive i u moka loncu.
Što nas je privuklo ovoj kavi?
Indonezija je sama po sebi zanimljiva destinacija za vrhunsku kavu, a anaerobno fermentirana kava nedostajala je u našem portfelju. Što je ukratko anaerobna fermentacija? Anaerobna fermentacija odvija se stavljanjem plodova kave u okruženje s ograničenim pristupom kisiku i tamo fermentacijom. Ovaj proces donosi mnoge okuse u kavi. Tako dobiveni okusi mogu biti prilično divlji. U svakom slučaju, ovaj specijalitet vrijedi probati.
Savjet za pripremu
Ne pišemo točnu krupnoću mljevenja, jer je kod svake mlinčice drugačije, ali možete pokušati samljeti tako da dobijete otprilike ovo što imamo u nastavku. Ali to je zapravo jedan od mnogih različitih slučajeva. To je jednostavno takav odskok most.
drip 18g (60ml bloom), ukupno 250ml za 2,5 min
Podaci od uvoznika
Aulia je naslijedio farmu od svoje obitelji. No, proizvodnjom kave bavi se od malih nogu jer ga je oduvijek zanimala kvalitetna kava. Dok je odrastao, nije bilo velike potražnje za vrhunskom kavom, pa je proveo nekoliko godina rudareći i prodajući Vesuvianite (Indocrase).
Aulia zrele crvene trešnje bere ručno ili ih kupuje od lokalnih uzgajivača. Višnje se fermentiraju 24 sata , a voda se mijenja svakih 12 sati . Nakon fermentacije trešnje se odlažu na terasu gdje se suše. Često grablja trešnje kako bi osigurao ravnomjerno sušenje.
Možda će Vam se i ovo svidjeti
LB PLACEHOLDER