Gurmanska kava Specialty Kenya Wamuguma PB 250g
Skvělá promytá káva z Keni. PB = pearl bean, tj. kávové zrno má tvar perliček, nejsou to 2 půlky, ale jedno zrnko v plodu. Chuť: černý čaj - cukrová třtina - arónie
Nadmorska visina: 1.800 m
Regija : Gatundu, Kiambu
Raznolikost : Arabica SL 28 i SL 34
Farma: članovi mokrih stanica Wamuguma
Cuping rezultat: 88,25
Pekač : Grahovac
Što je Gourmet Coffee Specialty?
Ovo je vrhunska kava koju smo pažljivo odabrali za vas i pržili za nas u pržionici Beansmith. Postoje mnoge definicije, SCA (Association for Select Coffee) posebno navodi da su to kave koje postižu najmanje 80 bodova od 100 u stručnom ocjenjivanju , te nemaju značajne nedostatke u okusu. Uz naše odabrane kave uvijek ćete pronaći 100% transparentnost (farme, uvoznici, pržionice i prodavači).
Što je drugačije kod posebnih kava?
Ne očekujte značajnu gorčinu u kavi, jer su pržene svjetlije od obične kave. U pravilu u njima možete pronaći više voćnih okusa. Sve naše kave prvenstveno su namijenjene kućnoj pripremi poput filtrirane kave , no to ne znači da ne mogu biti zanimljive i u moka loncu .
Što su biserni grah?
To su zrna u obliku graška koja potječu od trešanja koje su sazrele i formiraju samo jedno zrno umjesto dva . Biserna zrna razlikuju se od običnih zrna u nekoliko aspekata; jedinstvenog oblika, kvalitete, intenzivnijeg okusa i punije arome , koja može varirati ovisno o uvjetima uzgoja i pečenja.
Informacije od farmera
Tvornica Wamuguma ima koristi od bogatog vulkanskog tla i povoljnih klimatskih uvjeta tog područja. Oko 1000 aktivnih članova marljivo radi na dostavi kave u tvornicu, doprinoseći kako glavna berba od listopada do prosinca, a ljetna od svibnja do srpnja.
Prerada u mokrom mlinu Wamuguma pridržava se strogih standarda kvalitete . Nakon isporuke trešnje se pažljivo sortiraju kako bi se zajamčila iznimna kvaliteta. Nakon što su oguljene, trešnje idu u jedan od tvorničkih spremnika za fermentaciju, gdje fermentiraju oko 16-24 sata , ovisno o temperaturi okoline. Kava se zatim potpuno ispere kako bi se uklonili svi tragovi sluzi.
Nakon pranja pergamena se stavlja na tvorničke povišene stolove za sušenje, gdje se polagano suši otprilike 14-21 dan. Pergamena se u najtoplijim razdobljima pažljivo pokriva čime se čuva kvaliteta zrna.
Kava iz tvornice Wamuguma PB Lot snažan je dokaz privrženosti tradiciji, strogim standardima obrade i kvalitete kojih Ritho FCS poštuje.
Možda će Vam se i ovo svidjeti
LB PLACEHOLDER