Father's Coffee  Ethiopia Beshasha 300g
Father's Coffee  Ethiopia Beshasha 300g
Father's Coffee  Ethiopia Beshasha 300g
Father's Coffee  Ethiopia Beshasha 300g
Father's Coffee  Ethiopia Beshasha 300g
Father's Coffee  Ethiopia Beshasha 300g

Father's Coffee Ethiopia Beshasha 300g

Rasprodano
17,90 €
s PDV-om

Izražen , ali uravnotežen okus citrusa koji je osvježavajući i nikad dosadan. Ova kava pruža intenzivno , svježe iskustvo s dugotrajnom lakoćom zbog koje ćete se vraćati po još. Okus: Crni čaj s limunom - Džem od breskve

Želite li samljeti kavu?
Nema na skladištu

Pribor

detail_vyhody_heureka.png Provjereno na jeftino.hr detail_vyhody_doprava_zdarma.png Besplatna dostava za narudžbe iznad 85€
detail_vyhody_vse_skladem.png Raznolik asortiman na zalihi detail_vyhody_cerstve_prazena.png Pržena kava svakog tjedna
Preporučena priprema
filtar
Metoda obrade
opran (washed)
Kiselost
srednji
Stupanj pečenja
svjetlo
Kafić
100% Arabica
 

Država: Etiopija

Područje: Jimma, Oromia

Pogon za preradu: Beshasha

Nadmorska visina: 2040 m nadmorske visine

Sorta: etiopske autohtone sorte

Obrada: Oprano

Producent :

Mustefa Abakeno ima farmu u regiji Jimma u blizini grada Agaro i poznat je po svom inovativnom pristupu uzgoju vrhunske kave . Godine 2018. dobio je izvoznu dozvolu i uspostavio stanicu za preradu Beshasha, gdje prerađuje ne samo vlastiti urod već i kavu lokalnih farmera. Zahvaljujući preciznoj berbi, fermentaciji i sušenju, njegove se kave ističu izuzetnom kvalitetom i kompleksnim profilom s notama zrelog voća i cvijeća . Uz to, Mustefa podupire održivu poljoprivredu i aktivno doprinosi razvoju poljoprivredne zajednice u regiji.

Obrada :

Mustefa koristi mali depulper za uklanjanje kože i pulpe tijekom isprane obrade. Zbog ograničene vode i prostora, on fermentira kavu samo kratko, otprilike 8 sati , a zatim je suši 13-16 dana, ovisno o vremenu. Rezultat je kava s karakterom koji podsjeća na metodu meda. Na postaji Beshasha prerađuje ne samo vlastitu berbu, već i kavu susjednih farmera s plantažama od 4 do 10 hektara. Uz sve veću potražnju, otvorio je drugu stanicu, Kabira , 2020. godine, fokusirajući se na prirodnu i anaerobnu obradu.

Raznolikost :

U ovom se području uzgajaju tradicionalne etiopske sorte (" Heirloom ") koje rastu u sjeni drveća. Cijenjeni su zbog svog bogatog okusa i sposobnosti prilagodbe lokalnim uvjetima. Zahvaljujući nadmorskoj visini od 2150–2200 m nadmorske visine, lokalna stabla kave daju zrna osebujnog i jedinstvenog profila okusa .

EAN: 2906

Možda će Vam se i ovo svidjeti

LB PLACEHOLDER

🎄 Nažalost, paket više ne možemo isporučiti do Božića. E-shop i dalje šalje pakete svaki dan ➡️ Više informacija