Vijetnamska kava ima bogat i delikatan okus, prekrasan miris i način njezine pripreme je iako jednostavan, za mnoge egzotičan. Najčešće se priprema pomoću u Aziji popularnog “Phin” filtera. Važno je, međutim, da je možete pripremiti i u french pressu ili u običnom preljevaču.

Što će vam trebati | Upute za pripremu | Video upute | Sve za pripremu

Što će vam trebati za pripremu vijetnamske kave?

Metoda pripreme pomoću kavovnog filtera Phin traje samo nekoliko minuta i pogodna je za sve koji nemaju prostora za aparat za kavu. Priprema će vam oduzeti nekoliko minuta manje nego iz aparata za kavu, zabaviti ćete se pritom i dobiti nevjerojatan okus.

Ako želite da konačna kava bude savršena, dodajte još slatko kondenzirano mlijeko, koje će istaknuti okus. Vijetnamsku kavu možete poslužiti i ledenu. Na ovaj način se poslužuje u toploj vijetnamskoj klimi. Dovoljno je staviti filtr na čašu s ledom ili ledom na kocke i dobit ćete osvježavajuće piće.

Mi smo izravni uvoznik mnogih marki asortimana za pripremu kave, te držimo najniže cijene na tržištu.

Upute kako pripremiti vijetnamsku kavu

  1. Izmjerite 3 blago zaobljene čajne žličice ili jednu veliku žlicu vijetnamske kave i stavite u filtracijsku komoru.
  2. Lago tapkajte filterom i pritisnite gornjim sitom kako bi se kava ravnomjerno rasporedila.
  3. Ulijte 20 ml vruće vode (najbolje 96-100°C), koja će navlažiti kavu.
  4. Pričekajte oko 20 sekundi.
  5. Ulijte vruću vodu u Phin filtr do ruba.
  6. Postavite poklopac i pustite da kava kuha. (U vijetnamskim kafićima prije kuhanja u šalicu se ulije slatko kondenzirano mlijeko.)
  7. Vijetnamska kava kuha se 4-5 minuta. (Ako koristite staklenu šalicu, vidjet ćete kada je kava gotova.)
  8. Skinite poklopac, okrenite ga i na njega stavite filtr s preljevačem.
  9. A sada možete uživati u jednom od najboljih užitaka na Zemlji. Vijetnamsku kavu možete poslužiti i vruću i ledenu.

Video upute za pripremu vijetnamske kave (na engleskom)

Odaberite kod nas kvalitetnu kavu, mlin, aparate za kavu, french press, moka kuhalu, dripper, džezvu i drugo.
Dominik Škoda
Autor članka: Ing. Dominik Škoda
Vlasnik i direktor tvrtke GourmetKava s.r.o. koja već 15 godina vodi e-trgovinu s svježe prženom kavom i priborom za alternativne načine pripreme kave. Nositelj prestižnog certifikata Barista Skill Foundation od The Specialty Coffee Association. Ali i ljubitelj prirode, majstorijarstva i glazbe.

Preporuke za pripremu vijetnamske kave