espresso obitelji. Konkretno, jednog od mlađih predstavnika ove popularne kavne obitelji.
Predstavljamo još jednog članaKako je espresso došao do macchiata?
Espresso macchiato je djelo talijanskih barista, koji su ga svijetu predstavili krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća. To je klasično ili čak duplo espresso s malo pjenjenog mlijeka. Mlijeka ne smije biti previše, kako bi se očuvala izrazita aroma kave.
Što vam je potrebno za pripremu espresso macchiata?
Definitivno kvalitetna espresso aparat, vrhunska kava i pjenilica za mlijeko, ako vaš aparat nije opremljen odgovarajućom mlaznicom. Ne smijete zaboraviti niti na prikladnu šalicu ili čašu.
Dodajte mlijeko na gotovo espresso samo toliko da ugodno naglasi i omekša okus kave.
Zanimljivosti o espressu macchiato:
- Iako je većina zemalja preuzela izvorni talijanski naziv, ako želite naručiti ovaj kavni napitak u Portugal, zamolite osoblje za „cafe pingado”.
- U Italiji se kava s mlijekom pije posebno poslijepodne, kada naručite espresso macchiato ujutro, računajte s tim da će vas u mnogim lokalima gledati kao na čudaka.
- Kada u Australiji naiđete u kafiću na termin „long macchiato”, trebali biste znati da se radi o napitku od duplog espressa.

Espresso macchiato je tu za svakoga tko želi prioritetno uživati u okusu i aromi kvalitetne kave, dok razumna doza mlijeka igra važnu, ali svakako sporednu ulogu.
Brazil je svjetski lider u proizvodnji i izvozu izuzetno kvalitetnih zrna kave . Najpoznatiji i najpopularniji je 100% Arabica Brazil Santos.
Brazil je svjetski lider u proizvodnji i izvozu izuzetno kvalitetnih zrna kave . Najpoznatiji i najpopularniji je 100% Arabica Brazil Santos.
Kava Lavado iz planina jugoistočne Kube iznenadit će vas gotovo nulom kiselosti i izraženim okusom gorke čokolade i karamele.
Kava Lavado iz planina jugoistočne Kube iznenadit će vas gotovo nulom kiselosti i izraženim okusom gorke čokolade i karamele.
Stvorite prekrasno gustu baršunastu mliječnu pjenu za domaći cappuccino ili caffé latte zahvaljujući pjenjači za mlijeko talijanskog brenda Bialetti . Zapremina za 166 ml mlijeka (posuda je 3 puta veća).
Stvorite prekrasno gustu baršunastu mliječnu pjenu za domaći cappuccino ili caffé latte zahvaljujući pjenjači za mlijeko talijanskog brenda Bialetti . Zapremina za 166 ml mlijeka (posuda je 3 puta veća).
Kompaktna ručna pjenilica za mlijeko.
Kompaktna ručna pjenilica za mlijeko.
Brazil Santos, arabica zrna kave
Kuba Lavado, zrnasta arabica kava
Bialetti Tuttocrema pjenilica za mlijeko 166 ml
Kaffia pjenjača za mlijeko
-
Druge metode pripreme kave
- Priprema kave u french pressu
- Priprema kave Cold brew (hladna kava)
- Priprema kave u moka konvici
- Priprema kave u džezvi
- Priprema kave u Vacuum pot
- Priprema filtrirane kave
- Priprema kave - Espresso - kompletni priručnik
- Priprema kave u Aeropressu
- Priprema zelene kave s prženjem
- Priprema vijetnamske kave
- Napitci od espressa
- Priprema kave u Chemexu
- Priprema yerba maté u kalabasu
- Ledena kava - recepti na 6 načina
- Okusi za kavu
- Priprema kave flat white
- Priprema kave frappé
- Priprema kave batch brew
- Priprema kave espresso tonic
- Priprema kave cappuccino
- Priprema caffe latte
- Priprema latte macchiato
- Priprema kave ristretto
- Priprema espresso doppio
- Priprema kave americano
- Priprema kave lungo