Što se krije pod manje poznatim pojmom „batch brew coffee“? I kako udobno opslužiti više „kafica“ istovremeno?
Zamislite da vam dođe veća posjeta, pitate tko će piti kavu i odjednom imate oko sedam, osam narudžbi. Korištenjem aparata za espresso, provodite dosta vremena u kuhinji, pripremajući svaku kavu posebno. U takvim slučajevima i zapravo svaki put kada trebate imati pri ruci posudu s većom količinom kave, dolazi do izražaja metoda „batch brew kave“.
Automatski aparat za preljevanje
Izraz batch brew kava, koji mnogi od vas možda prvi put čuju, ne znači ništa drugo nego pripremu kave u automatskom aparatu za preljevanje. To znači aparat s spremnikom za vodu, koja se zatim zagrijava na potrebnu temperaturu i prolazi kroz filter ispunjen kavom, dok gotov napitak postupno puni prilično obujnu staklenu posudu. Uobičajeni dostupni aparati na taj način proizvode jedan do dva litre kave. Dakle, nakon nekoliko minuta dovoljno je izvaditi posudu i uliti kavu u pripremljene šalice. Brzo opslužite sve posjetitelje željne kofeina.
Skok u povijest
Prvi automatski aparati za preljevanje pojavili su se sredinom dvadesetog stoljeća u Njemačkoj. To je više od četrdeset godina nakon što je „izumljen“ filter za kavu. Čini se da je to dugo vremena, ali treba imati na umu da su dva svjetska rata „usavršila“ pripremu kave.
Jeste li zainteresirani za mogućnost „skuhati“ kavu odjednom za više ljudi batch brew metodom? Sigurno ćete istražiti dalje…
Koji aparat kupiti?
Naša ponuda aparata za preljevanje kave je prilično široka. Ne nedostaje ni ikonični brand Technivorm Moccamaster. Oni koji traže nižu cjenovnu kategoriju preporučujemo kavovare Berlingerhaus. Naravno, možete odmah kupiti i filtere, bilo jednokratne, ili ponovno upotrebljive.
Priprema kave Batch Brew
- Uključite batch brewer i podesite ga na ispravnu temperaturu. Preporučena temperatura za većinu kava je između 90 i 96 stupnjeva Celzija.
- Umetnite filter za kavu u aparat. Ako je moguće, koristite bijeli papirnati filter koji neće utjecati na okus kave.
- U filter stavite kavu. Za jedan litru vode preporučujemo 60g kave.
- Dodajte vodu u spremnik. Koristite čistu, filtriranu vodu za najbolji rezultat.
- Uključite aparat i pustite da radi. Kava bi trebala biti gotova za 5 do 6 minuta.
- Kušajte kavu. Ako je kava prejak, dodajte vodu u aparat. Ako je previše slab, dodajte još kave.
- Kavu poslužite toplu. Batch brew je najbolje dok je vruća, ali može se poslužiti i ledena.
Koju kavu koristiti?
Prikladna za batch brew je ili espresso kava, ili ona koja je posebno namijenjena za filtriranje. Ovisi o vašem ukusu. Idealno bi trebalo biti svježe mljeveno.
Sada samo završite narudžbu i pozovite dovoljan broj ljubitelja kave koji će s vama uživati u napitku pripremljenom metodom batch brew.

Brazil je svjetski lider u proizvodnji i izvozu izuzetno kvalitetnih zrna kave . Najpoznatiji i najpopularniji je 100% Arabica Brazil Santos.
Brazil je svjetski lider u proizvodnji i izvozu izuzetno kvalitetnih zrna kave . Najpoznatiji i najpopularniji je 100% Arabica Brazil Santos.
Hario Mini Mill Slim PLUS je nova verzija popularnog Mini Mill Slim mlina s poboljšanom šesterokutnom ručkom u elegantnom tamnom dimljenom finišu .
Hario Mini Mill Slim PLUS je nova verzija popularnog Mini Mill Slim mlina s poboljšanom šesterokutnom ručkom u elegantnom tamnom dimljenom finišu .
Dizajnirana šalica za kavu od dvostrukog stakla . Netradicionalan dizajn šalica osigurava toplinsku izolaciju, tako da se nećete opeći. Visokootporno borosilikatno staklo!
Dizajnirana šalica za kavu od dvostrukog stakla . Netradicionalan dizajn šalica osigurava toplinsku izolaciju, tako da se nećete opeći. Visokootporno borosilikatno staklo!
Profesionalni Motta termometar za mlijeko od nehrđajućeg čelika za savršenu kontrolu nad temperaturom tučenog mlijeka.
Profesionalni Motta termometar za mlijeko od nehrđajućeg čelika za savršenu kontrolu nad temperaturom tučenog mlijeka.
Brazil Santos, arabica zrna kave
Hario MINI MILL SLIM PLUS (MSS-1DTB)
Čaša Kaffia Thermo 220ml
Motta termometar za mlijeko
-
Druge metode pripreme kave
- Priprema kave u french pressu
- Priprema Cold brew kave (hladna kava)
- Priprema kave u moka konvici
- Priprema kave u džezvi
- Priprema kave u Vacuum potu
- Priprema filtrirane kave
- Priprema kave - Espresso - kompletni priručnik
- Priprema kave u Aeropressu
- Priprema zelene kave s prženjem
- Priprema vijetnamske kave
- Pića od espresa
- Priprema kave u Chemexu
- Priprema yerba maté u kalabase
- Ledena kava - recepti za 6 načina
- Arome za kavu
- Priprema flat white kave
- Priprema frappé kave
- Priprema espresso tonic kave
- Priprema cappuccino kave
- Priprema caffe latte kave
- Priprema latte macchiato kave
- Priprema espresso macchiato kave
- Priprema ristretto kave
- Priprema espresso doppio kave
- Priprema americano kave
- Priprema lungo kave