za espresso stupiti na svijetlo svijeta. A cappuccino - kapučino, kakvog ga danas poznajemo, sigurno se ne može bez tradicionalnog espressa.
Piše se godine 1805 Napoleon čeka pobjedu u bitci kod Slavkova, a u bečkima kavarnama ljubitelji kave mogu prvi put čuti riječ „kapuziner“. Naziv je navodno odnosio na smeđu boju monaškog odijela reda kapucina. Prema mnogim izvorima, to je bio prethodnik današnjeg cappuccina i u biti je bio kafa sa šlagom i šećerom. Međutim, još uvijek je ostalo gotovo cijelo stoljeće do trenutka kada će prvi aparatCAPPUCCINO – kafa koja ima kapu
Prve spominjke na cappuccino u današnjem obliku pripadaju tridesetim godinama prošlog stoljeća, kada su Talijani uživali u kavi s umutljenom šlagom i posipom od cimeta ili čokolade. Nekoliko godina kasnije, dok je Europa, kao i cijeli svijet, bila pogođena Drugim svjetskim ratom, nije se mogla očekivati razvoj kave niti bilo koje druge kulture. Ali poslijeratno razdoblje obilježeno je rastućom popularnošću napitka koji su ubrzo posebno omilili Britanci.
Izvorni „kapuziner“ sada nazivamo bečka kafa, dok je espressu s vrućim i pjenastim mlijekom ostao naziv cappuccino. Nakon uspješnog širenja kroz Europu, Južnu Ameriku i Australiju, kapučino je svoj veliki procvat u osamdesetim godinama proslavio i u Sjedinjenim Državama. Vjerojatno nije potrebno naglašavati da je značajan udio toga imala tvrtka Starbucks.
Vi ali sigurno ne morate ići u kafić svaki put kad poželite odličan napitak s kapom od mliječne pjene. Cappuccino možete pripremiti i kod kuće.
Cappuccino kod kuće korak po korak
- Prvo zagrijte mlijeko. Pravu temperaturu prepoznajete kada se na rubovima počnu pojavljivati male mjehuriće. Mlijeko se u svakom slučaju ne smije potpuno prokuhati. U fazi „mjehurića“ ga maknite s štednjaka.
- Sada ga dobro umutite.
- A sada je vrijeme za pripremu izvrsnog, kvalitetnog espresa.
- K gotovom espressu dodajte vruće mlijeko i mliječnu pjenu tako da 1/3 ukupnog volumena napitka čini kafa, 1/3 vruće mlijeko i 1/3 mliječna pjena.
Kvalitetno cappuccino zasigurno zaslužuje odgovarajuću šalicu, stoga ne oklijevajte i pogledajte našu ponudu.

Komoga nedostaje kavovar za espresso, sigurno će kod nas također pronaći. Ako cijenite tradiciju i povijest, obratite pažnju posebno na kavovare marke Bezzera. Ne radi se o poklapanju imena, već o stvarnoj tvrtki koju je osnovao Luigi Bezzera – čovjek koji je skuhavao prvi espresso.
A ako vaše vrhunsko espresso treba dobiti pravu mliječnu kapu, razmislite trebate li kvalitetan napenjač mlijeka.
S pravom opremom i izvrsnom kavom možete savršeno cappuccino (kapučino) pripremiti, kad god poželite.
Brazil je svjetski lider u proizvodnji i izvozu izuzetno kvalitetnih zrna kave . Najpoznatiji i najpopularniji je 100% Arabica Brazil Santos.
Brazil je svjetski lider u proizvodnji i izvozu izuzetno kvalitetnih zrna kave . Najpoznatiji i najpopularniji je 100% Arabica Brazil Santos.
Kava Lavado iz planina jugoistočne Kube iznenadit će vas gotovo nulom kiselosti i izraženim okusom gorke čokolade i karamele.
Kava Lavado iz planina jugoistočne Kube iznenadit će vas gotovo nulom kiselosti i izraženim okusom gorke čokolade i karamele.
Stvorite prekrasno gustu baršunastu mliječnu pjenu za domaći cappuccino ili caffé latte zahvaljujući pjenjači za mlijeko talijanskog brenda Bialetti . Zapremina za 166 ml mlijeka (posuda je 3 puta veća).
Stvorite prekrasno gustu baršunastu mliječnu pjenu za domaći cappuccino ili caffé latte zahvaljujući pjenjači za mlijeko talijanskog brenda Bialetti . Zapremina za 166 ml mlijeka (posuda je 3 puta veća).
Porculanska šalica za cappuccino zapremine 200 0ml . Uključuje i tanjurić . Boja: siva .
Porculanska šalica za cappuccino zapremine 200 0ml . Uključuje i tanjurić . Boja: siva .
Profesionalni Motta termometar za mlijeko od nehrđajućeg čelika za savršenu kontrolu nad temperaturom tučenog mlijeka.
Profesionalni Motta termometar za mlijeko od nehrđajućeg čelika za savršenu kontrolu nad temperaturom tučenog mlijeka.
Brazil Santos, arabica zrna kave
Kuba Lavado, zrnasta arabica kava
Bialetti Tuttocrema pjenilica za mlijeko 166 ml
Šalica za cappuccino Kaffia 200ml - Siva
Motta termometar za mlijeko
-
Druge metode pripreme kave
- Priprema kave u french pressu
- Priprema kave Cold brew (hladna kafa)
- Priprema kave u moka konvici
- Priprema kave u džezvi
- Priprema kave u Vacuum pot
- Priprema filtrirane kave
- Priprema kave - Espresso - kompletni priručnik
- Priprema kave u Aeropressu
- Priprema zelene kave s prženjem
- Priprema vijetnamske kave
- Napitci od espressa
- Priprema kave u Chemexu
- Priprema yerba maté u kalabase
- Ledena kafa - recepti na 6 načina
- Okusi u kavi
- Priprema kave flat white
- Priprema kave frappé
- Priprema kave batch brew
- Priprema kave espresso tonic
- Priprema caffe latte
- Priprema latte macchiato
- Priprema espresso macchiato
- Priprema kave ristretto
- Priprema espresso doppio
- Priprema kave americano
- Priprema kave lungo