✔ Vrijeme pripreme yerba maté: 1-2 minute
✔ Količina: 350ml (ne preporučujemo korištenje većih kalabasa)
✔ Težina : 70g (oko 1/2-2/3 posude)
Upute za pripremu yerba maté u kalabasi
- Posudu kalabase napunite oko 2/3 yerba maté. Za 350ml to je oko 70g yerba maté.
- Prigurnite sitne čestice yerba maté čaja prema dnu i stranu. To učinite tako da prekrijete dlanom posudu, okrenete je u horizontalni položaj i nježno protresete. Zatim vratite posudu u izvornu poziciju, tako da yerba maté ostane pod kutom od 45°. Time osiguravate da bombilla (sladoled) ne začepe.
- Zatim stavite bombillu (sladoled) u dio gdje nema maté.
- Prvo zalijte malo tople vode (oko 50 °C) i pustite da se potpuno upije u maté.
- Zatim dolijte ostatak tople vode od oko 70 – 80 °C na mjesto gdje je bombilla, i možete početi sisati kroz bombillu. Po dolijevanju vode, napitak ne miješajte.
- Nakon ispijanja do dna, možete ponovno dopuniti yerba maté toplom vodom, i to više puta. Prvi napitak čaja je vrlo jak. Potom samo uživajte u svom napitku.
!! SAVJET ZA JEDNOSTAVNU PRIPREMU: Yerba maté čaj se može također pripremiti pomoću french pressa, pospite dolje yerba maté, zalijete vrućom vodom i nakon otprilike minute pritisnete filter i gotovo je.

Savjeti za pripremu yerba mate:
Yerba Maté Rosamonte ima intenzivan i dubok okus , u kojem se osjećaju nježne note ruže, zahvaljujući punoj zrelosti listova, kojima je dodano ružino drvo. Savršeno stimulira i osvježava.
Yerba Maté Rosamonte ima intenzivan i dubok okus , u kojem se osjećaju nježne note ruže, zahvaljujući punoj zrelosti listova, kojima je dodano ružino drvo. Savršeno stimulira i osvježava.
Yerba Maté CBSé Energia Guarana također je snažno stimulirajuće piće zahvaljujući dodanoj guarani.
Yerba Maté CBSé Energia Guarana također je snažno stimulirajuće piće zahvaljujući dodanoj guarani.
Kvalitetna bombilla po razumnoj cijeni za piće Yerba mate iz kalabaša.
Kvalitetna bombilla po razumnoj cijeni za piće Yerba mate iz kalabaša.
Luksuzna francuska preša Bialetti od nehrđajućeg čelika zapremine 350 ml za jednostavnu pripremu svježe kave . Sa slikom Bialettijeve figurice.
Luksuzna francuska preša Bialetti od nehrđajućeg čelika zapremine 350 ml za jednostavnu pripremu svježe kave . Sa slikom Bialettijeve figurice.
Najbolji način uživanja u Maté čaju svakako je iz tradicionalne južnoameričke posude Calabasa . Ispijanje Matéa s ovim priborom poprimit će potpuno drugačiju dimenziju vašeg doživljaja čaja :)
Najbolji način uživanja u Maté čaju svakako je iz tradicionalne južnoameričke posude Calabasa . Ispijanje Matéa s ovim priborom poprimit će potpuno drugačiju dimenziju vašeg doživljaja čaja :)
Yerba Maté Rosamonte 500g
Yerba Maté CBSé Energia Guarana 500 g
Bombilla Kaffia
Francuska preša Bialetti Preziosa 350ml
Calabasas keramika
-
Druge metode pripreme kave
- Priprema kave u french pressu
- Priprema kave Cold brew (hladna kava)
- Priprema kave u moka konvici
- Priprema kave u džezvi
- Priprema kave u Vacuum potu
- Priprema filtrirane kave
- Priprema kave - Espresso - kompletni priručnik
- Priprema kave u Aeropressu
- Priprema zelene kave s prženjem
- Priprema vijetnamske kave
- Pića od espressa
- Priprema kave u Chemexu
- Ledena kava - recepti za 6 načina
- Arome u kavi
- Priprema flat white kave
- Priprema frappé kave
- Priprema batch brew kave
- Priprema espresso tonic kave
- Priprema cappuccino kave
- Priprema caffe latte kave
- Priprema latte macchiato kave
- Priprema espresso macchiato kave
- Priprema ristretto kave
- Priprema espresso doppio kave
- Priprema americano kave
- Priprema lungo kave