
Aeropress recept od njegovog izumitelja!
Posted by
srp 26, 2019
Blog o kavi, čaju i čokoladi | GurmetKava
0 Comments
Metoda koju preporučuje izumitelj Alan Adler prilično se razlikuje od načina na koji većina ljubitelja specijalne kave priprema Aeropress. Sve počinje tako što Alan uzima Aeropress kao espresso aparat , dok ga "ostali" više stavljaju među filtriranu kavu. Nadalje, Alan pretpostavlja da je Aeropress za pripremu 1-3 šalice espressa. Još jedna velika razlika je u tome što se kava kuha s vodom temperature 80 C , što kavu čini slađom.
Priprema kave u Aeropressu po Alanu:
- Samljeti oko 15 g kave (1 aeropress mjerna šalica), krupnoća bi trebala biti finija, otprilike nešto između espressa i kapaljke
- Umetnite papirnati filter, postavite Aeropress na šalicu i ravnomjerno ulijte kavu u nju
- Ulijte vodu temperature 80C u Aeropress razine 2, za 1 šalicu (3 za 2 šalice, 4 za 3 šalice)
- Miješajte kavu u Aeropressu 10 sekundi
- Pritišćite kavu vrlo nježno i polako 40-50 sekundi
- Ako želite slabiju amerikansku kavu, dodajte vruću vodu
- Ukucajte kavu u košaricu i isperite Aeropress vrućom vodom
