Očeva kava Ruanda Gitwe 300g

18,89 €
s PDV-om

Datum pražnjenja: 2024-08-19 Fina čajna kava koja će svojim osvježavajućim notama učiniti dan ugodnim.

Okus: Oolong čaj - Zelena jabuka - Limunada od bazge

Želite li samljeti kavu?
Nema na zalihi

Provjereno na jeftino.hr

Besplatna dostava za narudžbe iznad 79€

Raznolik asortiman na zalihi

 

Pržena kava svakog tjedna

Preporučena priprema
filtar
Metoda obrade
Honey
Kiselost
srednji
Stupanj pečenja
svjetlo
Kafić
100% Arabica
Datum prženja
2024-06-26

Država: Ruanda

Područje: Karambi, zapadna pokrajina

Nadmorska visina: 1760 metara nadmorske visine

Sorta: Red Bourbon

Prerada: Med

Preporučena priprema: Filter

Proizvođač:
Prerađivačka stanica zapošljava 6 stalno zaposlenih i 50 sezonskih radnika od kojih su 90% žene. Stanica prerađuje samo odabranu kavu , a farmeri su prošli RTC -ov program obuke. Farme se kreću od 150 do 600 stabala kave. Mnogi poljoprivrednici su starije osobe, pa RTC pomaže sa svojih 15 otkupnih mjesta , koja su poljoprivrednicima dostupnija.

Obrada:
Metoda meda kombinira suhu i ispranu obradu. Pri preradi zrelih trešanja uklanja se vanjska ovojnica. Dio pulpe ostaje na zrncima i tijekom sušenja. Ovaj ljepljivi premaz podsjeća na med, pa otuda i naziv medna metoda. Mahune se suše na gredicama ili terasama - tijekom ovog procesa mogu apsorbirati neke od šećera i okusa pulpe . Rezultat je sirupasto tijelo, kompleksan okus, sladak s često voćnim i cvjetnim notama.

Raznolikost :
Crveni Bourbon jedna je od najpoznatijih i najpopularnijih sorti koju karakterizira kvaliteta i okus . Dolazi s otoka Bourbon ( Réunion ), au 19. stoljeću donesen je dalje u svijet. Zrna kave obično imaju intenzivnu crvenu boju, zbog čega se zovu " crvena ". Još jedna karakteristična karakteristika je mekan i uravnotežen okus s notama čokolade, voća i naknadnog okusa karamele.

Father's Coffee Roastery
2566

Podaci

Preporučena priprema
filtar
Metoda obrade
Honey
Kiselost
srednji
Stupanj pečenja
svjetlo
označiti
osvježavajući
Kafić
100% Arabica
Datum prženja
2024-06-26

Recenzije (0)